Apple kendi çiplerini üreten ve güçlü modelleri ile dikkat çeken şirketlerden birisi olurken şimdi 5G ve Wi-Fi bağlantısı için yeni A serisi çiplerin üretileceği belirtildi.

Çip üretimleri ile dikkat çeken şirketlerden bir tanesi olan Apple, geçtiğimiz aylarda piyasaya sunulan iPhone 13 serisi ile M1 Pro ve M1 Max modelleri ile dikkat çekmişti. Verimliliğin artırıldığı yeni işlemciler şirketin bu alanda çok daha iddialı hale geldiğini gözler önüne sererken şimdi çipler ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Cupertino merkezli teknoloji devi, yeni bir ofis açmayı planlıyor. Yeni çalışma için yayınlanan iş ilanında ise Apple’ın modem ve diğer kablosuz yarı iletken çipleri konusunda deneyimli kişiler aradığı görüldü. Şirketin bir sonraki planları da yeni iş ilanları ile ortaya çıktı.

Apple 5G modem çipleri geliştirecek

Çip üretiminde bir sonraki aşamanın 5G ve Wi-Fi destekli çipler olacağı belirtildi. Bu konuda 2019 yılında 1 milyar dolara yakın yatırım yapan Apple, üretimlerine de böylece başlamış olacak. Apple’ın 5G modem çipinin, teknoloji devinin diğer çiplerini de üreten Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) tarafından üretilmesi bekleniyor. Önceki raporlara göre, yeni ürünler 2023’te piyasaya sürülebilir. Şirket tarafından yapılacak üretimler oldukça önemli. Zira Broadcom ve Skyworks gibi şirketlere bağımlı olan Apple, kendi 5G ve Wi-Fi çiplerini üreterek bu bağımlılığını ortadan kaldıracak. Daha düşük maliyetler ile üretimlerin yapılacak olması, şirketin bu alandaki karlılığını da yükseltecek.  

5G
Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir