Apple TV’nizin daha da kullanışlı hale geldiğini duymak isteyenler için harika bir haberimiz var: Artık Apple 4K TV, Zoom ile uyumlu çalışacak. Geçtiğimiz günlerde, tvOS Uygulama Mağazası’na “Zoom-Ev TV için” uygulaması gelmiştir.

Apple TV için Süreklilik Kamerası özelliği, bu yılın başlarında yayınlanan tvOS 17 güncellemesiyle etkinleştirildi. Bu sayede, ikinci nesil veya daha yeni olan herhangi bir kişi, TV’de FaceTime için bir web kamerası olarak iPhone veya iPad’ini kullanabilir hale geldi. MacOS toplantıları için iPhone da aynı işlevi görebilir.

Apple Tv Zoom ile uyumlu çalışacak
Apple TV

Apple Tv’de Zoom nasıl kullanılır?

Zoom’un yeni uygulamasını kullanmak son derece kolay. Çoğu üçüncü taraf video akış uygulamasına giriş yapmak gibi, telefonunuzda bir eşleştirme URL’si ziyaret ederek TV’de görüntülenen bir kodu girebilirsiniz. Alternatif olarak, doğrudan ekranda kimlik bilgilerinizi girebilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra telefonunuzu Apple TV’ye bağlamak aynı. Zoom, telefonunuza bağlanmanıza yardımcı olacak. Eğer Apple TV’yi birden fazla kişiyle paylaşıyorsanız, yakındaki cihazlarla ilgili hesapların bir listesini getirecektir. Seçimini yaptıktan sonra telefonunuza bir bildirim gönderilecek ve bağlantıyı kabul ederek toplantınızı başlatabilirsiniz.

Uygulama kullanım esnasında ekranın nasıl göründüğünü yukarıdaki ekran görüntüsünde görebilirsiniz. Elimde ikinci bir telefon veya kamera yoktu, bu yüzden Continuity Camera’nın fotoğraf çekerken video akışı göndermemesi şaşırtıcıydı. Bununla birlikte, eğer böyle olsaydı, iPhone’un kamera uygulamasını açmadan önce kameranın gördüğü son görüntü yerine gerçek bir yüz fotoğrafı görecektiniz.

Zoom Uygulama Mağazası’nda belirtildiği gibi, Apple TV uygulaması, uygulamanın diğer sürümlerinden bazı özellikleri içerecek. Bunlardan bazıları, toplantı başlatma veya katılma, toplantılara davet etme ve toplantı içi sohbetleri izlemektir. Android OS ve Sky TV için benzer şekilde adlandırılmış bir uygulama sayfası olmasına rağmen Zoom, Apple TV uygulamasını kendi web sitesinde henüz kaydetmemiş gibi görünüyor. Yine de, uygulamayı kullanmak kolay ve evden çalışıyorsanız ya da ofis toplantı odasında minimal kurulumla bir TV kullanmak istiyorsanız, bu özellik mükemmel olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir