Akıllı saatleri için yeni bir planlama yapan Apple 2022 yılında piyasaya sunacağı WatchOS 9 versiyonu ile birlikte 5 yıldan beri kullanımda olan Watch Series 3 modellerinin üretimi durduracak.

Akıllı saat alanında sektör lideri olan Apple, Apple Watch adını verdiği akıllı saatleri ile yıllardan beri en iyi alternatiflerden birisini sunuyor. Markanın iyi bir atılım yapmasında büyük katkısı olan Apple Watch Series 3 akıllı saati ile şirketin yeni bir planlama yaptığı duyuruldu.

Önümüzdeki günlerde akıllı saatlerde kullanılan watchOS işletim sisteminin 9. Versiyonunu duyuracak olan Apple, bu versiyon ile birlikte eski modellerini de emekliye ayıracak. Bu modeller arasında Apple Watch Series 3’ün yer alması ise pek çok kullanıcıyı tedirgin etmiş durumda. Zira 5 yıldan beri piyasada yer alan ve kullanıcıların hem alışkanlık hem de birçoğunun ilk seçeneği olan Apple Watch Series 3 modelini desteklenmeyecek olması, kullanım oranlarının kısa süre içerisinde düşmesine neden olacak.

Ming-Chi Kuo duyurdu

Apple Watch Series 3 ile ilgili şirket tarafından yapılan resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak 2017 yılında tanıtılan modeller şu anda oldukça eski. Üretimin durdurulması ile birlikte seriyi emekliye ayıracak olan ekip, böylece işletim sisteminde daha fazla yeniliğe yer vererek yeni teknolojileri kullanabilecek.

2022 yılının 3. çeyreğinde seri üretimine noktalanacak olan Apple Watch hakkında Ming-Chi Kuo tarafından yapılan açıklamalar ilk detayların öğrenilmesini sağladı. Ming-Chi Kuo açıklamasında “Bilgi işlem gücü yeni watchOS’un gereksinimlerini karşılayamadığından Apple Watch Series 3, 2022’nin üçüncü çeyreğinde kullanım ömrünü dolduracak.” dedi.

Bugüne kadar yeni modeller çıkarmasına rağmen Apple Watch Series 3 modellerini desteklemeye devam eden Apple, yeni teknolojilerin eski bir çip tarafından desteklenmeyecek olması nedeniyle zorunlu bir değişikliğe gidecek. Bu değişiklik sonrasında ise yeni işletim sistemini destekleyecek en eski model Apple Watch Series 4 olacak. 

Teknoloji dünyasında sık sık gördüğümüz bu durum, Apple Watch Series 3 satışlarının noktalanmasına ve daha yeni modellere talep olmasını sağlayacak iddialar Apple tarafından onaylanmamış olsa da önümüzdeki günlerde ya da bir sonraki tanıtımda Apple’ın bu konu ile ilgili yeni bilgiler paylaşması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir