Apple, Aralık ayında İngiltere’deki mağazalar için bir rezervasyon sistemi başlattı ve ziyaretçiler için 17 Apple Store’u yeniden açtı.

Omicron varyantı nedeniyle birçok şirket ofise dönüşlerini erteliyor. Son ayrlarda bazı fiziksel mağazalarını kısmen kapatan Apple, Apple Store kapısını İngiltere müşterilerine yeniden açma kararı aldı. Koronavirüs korumasının bir parçası olarak Apple, birçok ülkede fiziksel mağazalarını rezervasyon sistemlerine geçirdi ve yakın gelecekte İngiltere için değişiklikler yapacağını duyurdu. İngiltere’de 38 mağazanın tamamen kullanıcılara açılması beklenirken, şirket sadece 17 Apple mağazası için rezervasyon şartını kaldırdı.

17 Apple Store şu anda rezervasyonsuz ziyaretçi kabul ediyor

Apple, halk sağlığı ile ilgilendiğini ve son zamanlarda çalışanlarına ek doz gereklilikleri getirdiğini belirtti. Uygulama hem ofis hem de şube çalışanlarını kapsamakla birlikte 24 Ocak’tan itibaren Apple Store çalışanları ve dahili personel şubelerde göreve başlayacak.

Apple Store tasarımı yenileniyor

Apple, aşılanmamış çalışanların düzenli PCR testlerinden geçmesi gerektiği konusunda tüm çalışanlara e-posta gönderdi.

Aralık ayında Omicron varyantlarına karşı önlem almaya başlayan İngiliz hükümeti, koronavirüs vakalarının büyümesini yavaşlatmak için “B Planı” adını verdiği şeyi uygulamaya başladı. Önlemlerin açıklanmasının ardından fiziksel mağazalara giriş için rezervasyon sistemine geçiş yapan Apple, yaklaşık bir ay sonra tüm kullanıcılara kapıyı açmaya hazırlanmaya başladı.

Randevusuz ziyaret edilebilen Apple Store mağazaları;

Basingstoke
Bath
Brent Cross
Bromley The Glades
Brighton
Bristol Cribbs Causeway
Kent Bluewater
Lakeside (Essex)
Liverpool
London Covent Garden
London Regent Street
Plymouth
Reading
Stratford
Southampton
White City

Şirketin diğer 21 mağazası hala randevu sistemiyle ziyaretçi kabul etmeye devam ediyor. Ancak 17 mağaza için geçerli olan bu kararın ilerleyen zamanlarda diğer mağazalar içinde uygulanması bekleniyor.

Peki siz Apple’ın bu yeni hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir