Apple şirketinin yeni nesil iPad Air için iki farklı ekran boyutu seçeneği sunacağı uzun süredir söylentiler arasında yer alıyor. Cupertino yerel merkezli şirketin yeni iPad Pro’larda OLED ekrana geçeceği söylenirken, Apple’ın iPad Air’in daha büyük ekranlı versiyonu için Mini LED teknolojisini tercih edeceği aktarılıyor. Firma hâlihazırda iPad Pro cihazlarında Mini LED ekran teknolojisini kullandığını belirtmekte fayda var.

Söz konusu yer alan iddiayı, Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları’ndan Ross Young yayınladı. Bahsi geçen kişinin bu tarz konularda güvenilir bir kaynak olduğunu belirtelim. Gelecek ekranın, 12.9 inç boyutlu iPad Air’de Mini LED ekrana geçmek düşük güç tüketimi, HDR içerikler için daha iyi parlaklık ve mevcutta iPad Air’lerdeki IPS LCD ekranlara kıyasla daha derin siyahlık sağlamakta.

Apple şirketinin yeni nesil iPad Air için iki farklı ekran boyutu seçeneği sunacağı uzun süredir söylentiler arasında yer alıyor.

Firmanın elinde hâlihazırda mevcut 12.9 inç boyutta iPad Pro için tedarik edilmiş bir miktar Mini LED panel olduğu tahmin edilen bilgiler arasında yer alıyor. Şirketin tablet satışlarının son aylarda gerilemesi de bu tahmini destekler şekilde. Ayrıca Mini LED’e geçişin Air ailesi için pozitif bir adım olduğunu söylemek de fayda var. Bu durumda 12.9 inç iPad Air’in 12.9 inç iPad Pro’ya kıyasla daha uygun bir fiyatla satılacağını ve daha geniş bir kitleye ulaşabileceği ifade ediliyor.

Ross Young, 10.9 inç ekranlı iPad Air’in ekran teknolojisi konusunda henüz bilgi vermiyor. Fakat burada gerçekçi tahmin, IPS LCD kullanımının devam etmesi yönünde olacaktır. Zira markanın elinde 10.9 inçlik Mini LED paneli bulunmamakta ancak ekranın 11 inçe çıkarılması durumunda işlerin değişmesi ihtimal dahilinde gözüküyor.

Yeni iPad Air Yüksek İhtimalle Mayıs Ayında Tanıtılacak

Apple şirketinin yeni iPad Air modellerini önümüzdeki ay tanıtma ihtimali üzerinde duruluyor. Apple’ın yeni Pro tablet modellerini de aynı dönemde gözler önüne çıkarması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir