Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, yaklaşık olarak 14 yıllık bir geçmişi olan ve pek çok hizmete de sahip olan Apple Store’un ilk günden bu yana geliştiricilere 260 milyar doların üzerinde para kazandırdığı belirtildi. 

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, 2008 yılında kullanıcıların beğenisine sunduğu bir uygulama mağazası olan App Store ile ilgili olarak bazı detaylar aktardı. Şirket, uygulama mağazasının lansmanından bu yana geliştiricilerin 260 milyar doların üzerinde kazanç sağladığı dile getirildi. 

Gelirde ciddi miktarda artış söz konusu

5 3

Başarılı isim Apple, bir süredir yılın ilk ayının ilk günlerinde Apple Store mağazasına dair olarak çeşitli detaylar paylaştı. Sürekli olarak gelişmeye devam eden uygulama ekosisteminde geliştiricilerin kazanmış olduğu toplam kazançlara ışık tutan bu isim, 2020 yılının ilk günlerinde geliştiricilerin uygulama mağazası üzerinden tam olarak 155 milyar dolar kazandığı dile getirilmişti. Geçtiğimiz yıl içerisinde Ocak ayında paylaşılan bu gelir miktarı ise 200 milyar dolar olarak belirtilmişti. 

Shazam Chrome uygulaması yayımlandı

Teknoloji lideri tarafından aktarılan verilere bakıldığında 2019’dan2020 yılına kadar 45 milyar dolar artış söz konusu olurken bu durum geçtiğimiz bir yıllık süre içerisinde 60 milyar dolar olarak gerçekleşti. Şu ana kadar geliştiricilerin kazanmış olduğu toplam 260 milyar doların yarısından daha fazlası sadece son üç yıl içerisinde gerçekleşti. Apple, App Store aracılığı ile uygulama geliştiricilere para kazandırmasının yanı sıra kendi değerinde de bir artış durumu söz konusudur. Şirket geçtiğimiz günler içerisinde 3 trilyon dolar gibi oldukça yüksek bir piyasa değerine çıkmıştı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir