Son dönemlerin en popüler oyunlarından bir tanesi olan Apex Legends Mobil versiyonu ile kısa süre içerisinde oyuncularla buluşacak.

EA tarafından geliştirilen ve bilgisayar ile konsollar için oyunculara sunulan Apex Legends, yakaladığı popülerlik sayesinde mobil platformlara taşınıyor. Konu ile ilgili şirket tarafından yapılan açıklamalarda kapalı Beta için oyuncuların kayıt yapabileceği ifade edildi.

Mobil akıma Apex Legends de kapıldı

Son yıllarda bilgisayar ve konsollar için geliştirilen ve yüksek oyuncu sayısına ulaşan oyunların mobil versiyonları ile duyurulması oldukça popüler hale geldi. Bugüne kadar Fortnite, Call of Duty ve PUBG gibi pek çok oyunda atılan bu adım, şimdi ise EA tarafından Apex Legends için atılıyor. Battle Royale oyunlarının çok geniş bir oyuncu kitlesine ulaşması ve oyunların mobil cihazlarda da desteklenmesi, ciddi bir pazarında ortaya çıkmasını sağladı. Bu bakımdan EA mevcut akıma ayak uydurarak Apex Legends için yeni bir gelir alanı daha yaratmak istiyor. Şirket 2 yıl önce Apex Legends’i piyasaya sürerken 2021 yılının Nisan ayında da mobil uyumluluk için çalışmalara başladığını aktarmıştı.

Apex Legends Mobile nasıl olacak?

Apex Legends için yapılan açıklamalara göre mobil versiyonda ana versiyonda olan tüm içeriklere yer verilmeyecek. Özellikle başlangıç aşamasında World’s Edge haritasında oynayabilecek oyuncular, tüm efsaneleri de kullanamayacak. Başlangıç aşamasında oynanabilecek karakterler ise Bloodhound, Caustic, Lifeline, Gibraltar ve Wraith ile sınırlı olacak. 

Oyunun sistem gereksinimlerinde ise minimum Android 6.0 sürümünün çalıştırılması zorunlu olacak. Bu bakımdan mevcut kullanımlara bakıldığında işletim sistemi konusunda oyuncuların herhangi bir sorun yaşaması pek mümkün görünmüyor. Ayrıca oyunun en azından başlangıç aşamasında çapraz oyun desteğini de içermeyeceği biliniyor.

Apex Legends Mobile piyasaya ne zaman çıkacak?

Apex Legends için yapılan açıklamalarda resmi olarak çıkış tarihi belirtilmedi. Şu anda Beta için ön kayıtların alındığı Apex Legends Google Play mağazasından tüm kullanıcılara kayıt açık durumda. Erken sürüm için sınırlı sayıda oyuncu ile test aşamasına geçiş yapacak olan şirket, test aşamalarındaki mevcut duruma göre kararlı sürüm için tarih belirleyecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir