Anonymous, Rus insansız hava araçlarını hacklediğini iddia ediyor. İHA’lar tarafından üretilen şirketlere sızan gruptan konuyla ilgili açıklama geldi.

Anonymous, Rusya Merkez Bankası’nı hackledi

Üç ayı aşkın süredir devam eden Rus-Ukrayna Savaşı’nda hacker gruplarının çeşitli vesilelerle yer aldığını gördük. Ünlü bilgisayar korsanlığı ekibi Anonymous’un yakın tarihli bir açıklaması, Rus insansız hava araçlarını hacklediği konuşuluyor.

Anonymous: Rusya’nın İHA’ları hacklendi, kalkış yapamadı

Geçmişte defalarca Rus radyo ve televizyon ağlarına saldıran Anonymous, Rus ordusuna ilk kez bir hacker saldırısı gerçekleştirdi. Grubun Twitter hesabından yapılan bir paylaşımda, şirketin Rus ordusu için insansız hava araçları üretmekten sorumlu şirketin ağlarına sızdırıldığı bildirildi.

Anonymous tarafından paylaşılan açıklamada, İHA üretimi yapan şirketlere ilişkin veriler sızdırıldı. Ayrıca bu listenin Orion-E saldırı uçağı gibi önemli insansız hava araçlarına ilişkin bilgileri de içerdiği belirtildi.

https://twitter.com/YourAnonSpider/status/1535124651931746305?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1535124651931746305%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fshiftdelete.net%2Fanonymous-rus-ihalari-hackledi

Rus ordusuna ilk kez saldıran bilgisayar korsanları, geçmişte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i birkaç kez tehdit etmişti. Grubun bu tehditler sonucunda harekete geçtiği ve İHA’ları hakkında veriye sahip olduğu görülüyor. Hacker grubu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Rus İHA’larının planları ve taktikleri hacklendi. Bu bilgilerin savaşın mümkün olan en kısa sürede sona ermesine yardımcı olacağını umuyoruz, hiçbir savaş haklı değildir.”

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmasa da, Rus İHA’larının havalanma sorunlarıyla karşı karşıya olduğu gündeme geldi. Anonymous açıklamalarına ek olarak savaşın devam etmesi durumunda Rus ordusuna karşı çalışma yürütmeye devam edeceğini hatırlatmayı ihmal etmedi.

Daha öncesinde Rusya’nın devlet televizyonunu hackleyen ve Ukrayna’daki savaş görüntülerini paylaşan hacker grubu,  Gazprom ve Rosneft gibi altyapı şirketlerine ait web sitelerini de çökertmiş Rus hükümetini destekleyen kişi ve işletmelerin hesaplarını da internete paylaşmıştı.

Ayrıca geçtiğimiz haftalarda Rusya Merkez Bankası’nı hacklediğini duyurmuş ve önemli belgelerin paylaşılacağını da açıklamıştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir