Anonymous geçtiğimiz günlerde Rusya Merkez Bankası’nı hacklediğini duyurdu. Bununla birlikte önemli belgelerin yakında paylaşılmaya başlanacağı açıklandı.

Rusya’nın askeri operasyonları başlatıp Ukrayna’yı işgal etmesinin üzerinden neredeyse bir ay geçti. Bu süreçte yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği açıklansa da müzakereler beklenen sonuçları vermedi.

Bu kararla Rusya, işgalci güç konumunda olduğundan birer birer yaptırımlara tabi tutulmaktadır. Öte yandan ünlü hacker grubu Anonymous, saldırının ilk günlerinde siber savaş ilan etmişti. Grup geçtiğimiz günlerde Rusya’ya çok sert bir darbe indirdiğini söyledi.

Anonymous Rusya Merkez Bankası’nı hackledi

Anonymous geçen hafta BBC’ye gönderdiği açıklamada şunları söyledi: Rusya Ukrayna’da barışa doğru ilerlemezse siber saldırıları daha da şiddetlendirerek devam ettireceğini açıklamıştı. Hatta bu saldırıyı suç olarak tanımlayan BBC muhabiri için ‘Suç olarak kabul ediyoruz. “Ama masum Ukraynalılar öldürülüyor” diye yanıtlamıştı.

Anonymous, Rusya’nın saldırılarına devam etmesi ve sivil kayıpların artması nedeniyle son saatlerde Rusya’nın merkez bankasını hacklediğini duyurdu. Bilgisayar korsanları, gizli anlaşmalar da dahil olmak üzere 35.000 dosya tespit etti. 48 saat içinde yayınlanacak olan hacker grubu, bundan sonra Rusya’da faaliyet göstermeye devam eden yabancı şirketlere saldırılar düzenleyeceğini duyurdu.

Hatırladığımız gibi Anonymous, işgal girişiminin ilk günlerinde savaşa tamamen karşı olduklarını ve siber saldırılara karşı Rusya’ya yönelik savaş ilan ettiklerini söyledi. Bu kapsamda Rusya Federal Güvenlik Servisi ve ülkenin tüm televizyon kanalları hacklendi. BBC’den yapılan açıklamada, Rusya’yı açıkça tehdit eden grubun barış sağlanmazsa siber saldırılarına devam etmesinin beklendiği belirtildi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir