Android cihazlara uygulama paylaşım özelliği geldi - Haberler - indir.com

Android cihazlara uygulama paylaşım özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-19 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Google Play Store’un son güncellemesiyle uygulama paylaşım özelliği kullanıma sunuldu. Uygulama mağazasında bulunan tüm uygulamalar için kullanılabilecek bu özellik cihazlar arasında uygulama paylaşılmasını sağlayacak.

Android ekosistemini her geçen gün iyileştirmeye devam eden ABD merkezli teknoloji devi Google, kullanıcıların uygulama paylaşımı yapabileceği yeni bir özelliği kullanıcıların beğenisine sundu. Google Play Store’un son güncellemesiyle birlikte yayımlanan özellik, uygulama mağazasındaki uygulamaların iki farklı telefonda paylaşılabilmesini sağlıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar artık uygulamalara çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilecekler.

Google Stadia'ya bu sene 100'den fazla yeni oyun geliyorGoogle Stadia'ya bu sene 100'den fazla yeni oyun geliyor

Google Play Store yeni bir özellik kazandı

Google Play Store'daki "Uygulamalarım ve oyunlarım" menüsünün altına eklenen yeni özellik, Google Play Store'daki ücretsiz olan hemen her uygulama için kullanılabiliyor. Ancak bu özelliğin kullanılabilmesi için uygulama paylaşan ve uygulamayı alan cihazların aynı durumda olması gerekiyor. Paylaşım işlemi alıcı tarafın vereceği bir onay ile başlıyor.

Google Play Store'da Ebeveyn Denetimlerini Özelleştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Özelliğin detaylarına baktığımızda Android işletim sistemi, "Yakındakilerle Paylaş" özelliği sayesinde uygulamaların da paylaşılmasının sağlandığını söyleyebiliriz. Ancak bu özelliği kullanabilmek için önce Google Play Store'a girmek ve paylaşılacak olan uygulamayı bulmak gerekiyor. Sonrasında da ise üç noktalı menüyü kullanarak Paylaş seçeneğini seçip, yakındaki cihaza bağlantı göndermeniz gerekiyordu. Yeni özellik ise söz konusu uygulamanın alıcı cihaza doğrudan indirilmesini tetikleyerek süreci daha kolay hale getiriyor.

Google yeni özellik konusunda henüz herhangi bir açıklama yapmadı ancak bu özellikten yararlanabilmek için Google Play Store’un son sürümüne sahip olmanız gerekmekte.

 

 


Google ve Facebook'tan artık Avusturalya'daki haber sitelerine ödeme yapmak zorundaGoogle ve Facebook'tan artık Avusturalya'daki haber sitelerine ödeme yapmak zorunda
Google ve Microsoft yetkilileri NVIDIA ve ARM anlaşmasını değerlendirdiGoogle ve Microsoft yetkilileri NVIDIA ve ARM anlaşmasını değerlendirdi

PAYLAŞ