Bilgisayar korsanları, Android virüs FluBot ile kullanıcıları kısa bir aranın ardından yeniden hedef olarak görmeye başladı. 

Siber güvenlik uzmanları, dünyanın dört bir tarafında yayına almaya devam eden Android virüs FluBot’a karşı uyarılarını yapmaya devam ediyor. Bilgisayar korsanları, yeni sayılabilecek bu tehdidin potansiyel olarak kurbanların cihazlarına mesaj şeklinde indirtmeye yönelik hareket ediyor. Mesajlar, bilgisayar korsanları için oldukça popüler bir tercih haline gelen, kurbanların verilerini ya da paralarını almak adına başvurulan yazılımları indirmek için kullanılan bir araç haline geldi. FluBot şeklinde adlandırılan Android zararlı yazılımı kullanıcılarına indirtmek adına genellikle mesajlara başvuruyor. 

Kullanıcılar, artık iletişim kurmak adına genellikle anlık olarak mesajlaşma uygulamaları ya da kısa mesajları tercih ediyor. E-posta okuma ve gönderme ile ilgili olarak kullanıcı sayısı her geçen gün azaltıldığında kullanıcıların kendilerine sunulan bir e-postadaki bağlantıya tıklaması bu sebeple oldukça düşük olarak görülüyor. Bilgisayar korsanları mesaj yöntemiyle yayılan virüsü kullanıcıların akıllı cihazlarına bulaştırmak için nasıl bir sistem benimsiyor? Kullanıcıları aldatmak adına her türlü yöntemi kullanmayı seçen siber suçlular, söz konusu bu kötü amaçlı yazılımı indirtmek adına onları kandırmanın farklı yollarını bulmaya yönelik hareket ediyor. 

Android Virüs FluBot’un yayılma sistemi

FluBot’un yayılmasında teslimat şeklinde bir bahane kullanılıyor. Hacketlar, kullanıcılara göndermiş olduğu mesajlarda bir paketlerin olduğunu fakat teslim almadığını dile getirerek ürünü almak adına tıklamaları gereken bir bağlantı vardır. Kullanıcı gönderilen bu bağlantıya tıkladığında ise kendisine gösterilen adımları seyrederek bilgisayar korsanının hedefine çıkıyor. 

5 1630498029

Siber güvenlik şirketi Proofpoint’e göre Android işletim sistemi bulunan akıllı telefon kullanıcılarını büyük bir risk altında bırakarak zararlı yazılımın yayılma durumu daha da arttı. Bu yılın ilk aylarında Avrupa’da gerçekleşen tutuklamaların ardından FluBot’un yayılmasında da önemli bir düşüş meydana geldi. Fakat söz konusu bu zararlı yazılım bir kez daha kullanıcıları tehdit etmeye yönelik hareket ediyor. Siber güvenlik firmasına göre Android virüs FluBot’un son kurbanları Birleşik Krallık, Almanya, Macaristan, İtalya, Polonya ve İspanya’daki Android kullanıcıları olarak belirlendi. FluBot şu an için Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcılar arasında da yayılmanın sınırında olabilir fakat bilgisayar korsanları şu an için Türkiye’de yer alan Android kullanıcılarını hedef almış gibi görünmüyor.

FluBot’tan nasıl korunulur?

Size gönderilen bilmediğiniz bağlantılara tıklamayın.

Telefonunuza gelen her mesaja cevap vermekten kaçının.

Tanıdıklarınızdan gelen kısaltılmış bağlantıları dahi iki kez düşündükten sonra açın. Size verilen bağlantılara tıklasanız bile cihazınıza herhangi bir dosyanın indirilmesine izin vermeyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir