Android işletim sisteminde zil sesine özel olarak müzikler yüklenebilmesi mümkündür. Her bir telefonda varsayılan olarak pek çok farklı zil sesi seçeneği yer alır. Ancak çoğu kullanıcı için uzun süreçlerde bu zil sesleri yeterli olmamaktadır. Bu tür durumlarda kullanıcıların Android’de zil sesine müzik nasıl eklenir konusunda bilgi sahibi olması ve mevcut adımları takip ederek zil sesini değiştirmesi yeterli olmaktadır. Yeni çıkan bir şarkı ya da en çok sevilen bir şarkının zil sesi olarak kullanılabilmesi mümkündür. Android’de zil sesini müzik eklemek için kullanıcıların 2 farklı seçeneği bulunmaktadır.

Ayarlar ile zil sesine müzik eklemek

Eğer telefonda zil sesi yapılmak istenen şarkı mevcutsa mevcut şarkının seçilerek zil sesi olarak belirlenmesi oldukça kısa süre içerisinde yapılabilir. Eğer şarkı mevcut değil ise öncelikle şarkıyı bilgisayar gibi farklı araçlar kullanarak telefonunuzu atabilir yada direk telefonunuzdan şarkıyı indirebilirsiniz. Kullanıcılar şarkı hazırlandıktan sonra ise aşağıdaki adımlar takip edilmelidir;

Telefonunuzun ayarlar bölümüne giriş yapın.

Ayarlar bölümünden sesler ve titreşim menüsünü açın.

Açılacak yeni ekrandan zil sesini seçin.

Cihazınızdaki tüm zil sesleri ekranda listelenecektir. Ancak mevcut seçenekler yerine kendi belirleyeceğiniz müziği seçmek için sağ üst köşede yer alan artı düğmesine dokunun.

Bazı modellerde uygulamanın cihaz dosya yöneticisine ulaşabilmesi adına izin verilmesi istenir. Böyle bir izin ekranı açıldığında ise izin verin ve gerekli onay işlemlerini yapın.

Ardından açılacak dosya yöneticisi penceresinden kullanmak istediğiniz müzik neredeyse klasörler arasından o klasörü açın ve müziği seçin.

Seçim yapıldıktan sonra yeni belirlenen müzik, zil sesi olarak kullanılmaya başlanacaktır.

Bazı Android işletim sistemlerinde markaların özel ara yüzleri olsa da kullanılabilecek ve yapılacak işlemler genellikle aynı şekildedir. Ayarlardan ulaşılacak zil sesi seçenekleri ile kullanılmak istenen müziğin seçilmesi zil sesi değiştirilmesi için yeterlidir.

Kullanıcılar alternatif olarak farklı uygulamaları da kullanabilir. Android işletim sisteminde zil sesinin seçilmesi ve cihazda kullanılabilmesi adına pratiklik sağlayan mevcut uygulamalar indirilerek kurulduktan sonra kullanılabilir. Çoğu uygulama depolama alanına ve cihaz zil sesi ayarlarına erişim için izin istediğinden dolayı güvenlik noktasında dikkatli olunmalıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir