Akıllı cihazınızın mesaj özelliğini çok daha fonksiyonel bir şekilden kullanmak adına yazımızın içeriğini değerlendirebilirsiniz. Mesaj gönderme işlemini daha önceden planlamanıza genellikle gerek kalmaz fakat planlı mesaj gönderme işlemine ihtiyaç duyduğunuz taktirde bunu akıllı cihazınızdan yapmanız mümkündür. Zaman ayarlı SMS sisteminden faydalanarak daha önce planladığınız mesaj gönderme işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Mesajlaşma işlemi günümüzde operatörlerden çıkarak internet vasıtası ile kullanılan uygulamalardan faydalanılarak iletişim kurmak mümkün hale geldi. Mesajlaşma uygulamalarının başında da elbette WhasApp geliyor. WhasApp kullanılmaya başlandığı andan itibaren operatör üzerinden SMS göndermek artık geri planda kaldı. İnternet paketinizin olmadığı ya da internet bağlantısının olmadığı durumlarda mesaj atmanız gerektiğinde mesaj atmayı planlamak istiyorsanız yazının devamında bulunan yöntemleri deneyebilirsiniz. Samsung gibi akıllı cihazlar ve bir kaç üretici firma bu özelliği sunsa Android cihazlarda farklı yöntemler kullanarak planlı mesaj sisteminden faydalanabilirsiniz. 

Samsung Cihazlarda Planlı Mesaj Gönderme

Güney Koreli teknoloji devi Samsung firması tarafından üretilen bir akıllı cihaza sahipseniz planlı mesaj gönderme işlemi oldukça kolaydır. Kullandığınız akıllı cep telefonun Mesajlar menüsüne girip yazmak istediğiniz mesajı oluşturun ve ardından sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine tıklayarak mesajlarınız hakkında planlama oluşturabilirsiniz. Ayarlamalar kısmında saat ve tarih planlamasını yaparak, mesajınızı belirlediğiniz tarihte alıcıya gönderebilirsiniz. Mesajlar sizin belirlediğiniz zaman aralığında istediğiniz kişiye ulaşacaktır. Gereksiz bir özellik gibi gözükse de aslında oldukça faydalı ve ihtiyaç karşısında oldukça işe yarayacak bir özelliktir. Bundan faydalanıp faydalanmamak da size bağlı bir durumdur. 

Pulse Uygulaması da İşinize Yarayacak

5 1552243025

Planlı mesaj gönderme özelliği maalesef her akıllı cihazda bulunan bir özellik değildir. Bu sebeple size planlı mesaj özelliğinden faydalanmak isterseniz Pulse uygulamasından faydalanmanız gerekiyor. Akıllı cihazınızın içerisinde bulunan Mesajlar uygulamasının yerine kullanılan Pulse uygulamasında bir takım adımları seyrederek mesaj gönderme işleminizi planlı bir şekilde yapabilirsiniz. Pulse uygulaması ile planlı mesaj özelliğini kullanmak için uygulamaya sahip olun, ardından turuncu “+” butonuna basıp mesajı göndermek istediğiniz kişiyi seçin, açılan pencerenin sağ üst köşesinde bulunan üç noktayı seçip “Mesaj Planla”ya dokunun, tarih saat seçme işlemlerini gerçekleştirin ve son olarak mesaj yazarak gönderin. Uygulama size bu anlattığımız bir kaç adım sayesinde planlı mesaj gönderme imkanı sunuyor. 

Alarm ve Hatırlatıcı Özelliğini Kullanın

Alarm ve hatırlatıcı özelliğinden faydalanarak mesaj gönderme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Fakat bu son çare olarak gösteriliyor. Kullandığınız akıllı cep telefonunuzda planlı mesaj gönderme özelliği yoksa ve ekstra bir uygulama indirerek akıllı cihazınızı yormak istemezseniz alarm ya da hatırlatıcı seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Belirli bir zamanda ya da özel günlerde sevdiklerinize mesaj göndermek isterseniz bunu alarm şeklinde günü geldiğinde kendinize hatırlatabilirsiniz. İstediğiniz zaman diliminde istediğiniz kişiye göndermeniz gereken mesajı akıllı cihazınız tarafında size hatırlatılmasını sağlayabilirsiniz. Zamanla bu özellikler oldukça hayat kurtarıcı olacaktır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir