Wi-Fi araması, genel olarak mobil operatörünüzün hücresel ağını kullanmak yerine, sabit bir kablosuz internet bağlantısı üzerinden arama yapmanıza ve mesaj göndermenize izin veren harika bir özelliktir. Bu işlev, hücre sinyalinin yetersiz olduğu alanlarda çok kullanışlıdır. Ancak çoğumuz için Wi-Fi araması gerekli bir özellik değildir. Peki Android Wi-Fi araması nasıl kapatılır?

Android telefonunuzda Wi-Fi aramasını etkinleştirmeniz gerekmiyorsa veya etkinleştirmeniz gerekmiyorsa, aşağıdaki şekillerde devre dışı bırakabilirsiniz:

Wi-Fi aramasını nasıl kapatırım?

Wi-Fi araması, ses kalitesi ve arama güvenilirliği açısından kesinlikle hücresel aramalardan daha iyi performans gösterir. Öyle ki, yalnızca mobil operatörünüzü aramak yerine Wi-Fi aramayı kullanarak bant genişliğinden ve pil ömründen tasarruf edebilirsiniz.

Ancak, Wi-Fi aramasını kapatabilirsiniz. Özellikle çok fazla bildirim alıyorsanız bu özelliği izlemeniz veya devre dışı bırakmanız faydalı olacaktır. Baz istasyonlarının sayısı her geçen gün arttığı için bu özelliğin etkinleştirilmesine gerek yoktur.

Aşağıda sırasıyla Android ve Samsung cihazlarda Wi-Fi aramasının nasıl kapatılacağını açıklıyoruz.

Android Wi-Fi aramasını kapatın

Çoğu Android telefonda Wi-Fi aramasını yalnızca üç basit adımda kapatabilirsiniz.

Wireless WiFi adaptör nedir ne işe yarar?

İlk olarak, telefonun ayarlarına gidin.

  • Telefonun ayarlar menüsünde, genellikle en üstte bulunan bağlantıyı seçin.
  • Menünün alt kısmında Wi-Fi araması olmalı, yanında geçiş anahtarlı bir seçenek olduğunu göreceksiniz.
  • Mavi veya yeşil ise, şu anda Wi-Fi araması kullanılıyor demektir; Wi-Fi aramasını devre dışı bırakmak için geçiş anahtarını griye ayarlayın.
  • Android cihazınızda Wi-Fi arama işlevini kullanmak istediğinizde, bu ayarı tekrar açabilirsiniz.

Samsung cihazlarda Wi-Fi aramasını kapatın

Bir Samsung cihazı kullanıyorsanız, Wi-Fi aramasını devre dışı bırakmak, standart bir Android cihazı kullanmaktan bile daha kolaydır.

  • Telefon uygulamasını açın. Ardından ekranın en sağındaki üç noktayı seçin.
  • Ayarlar’a dokunun ve bir Wi-Fi araması görene kadar aşağı kaydırın. Wi-Fi aramasını kapatmak için kapatılması gereken hızlı bir geçiş göreceksiniz.
  • Wi-Fi aramalarını tekrar açmak istiyorsanız, aynı adımları izleyin ve tekrar açmak için Telefon uygulamasında ayarları girin.

Alternatif olarak, telefon ayarları uygulamasına gidebilir, Bağlan’ı seçebilir, Wi-Fi aramasını bulabilir ve standart bir Android telefonda olduğu gibi kapatabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir