Bu içeriğimizde Android ve iOS platformlarda gizlice fotoğraf çekmek için yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz. Evet bu konu biraz abes bir durum gibi gözükse de gizlice fotoğraf çekmenin bazı meşru durumları da gerekebiliyor. Bazı zamanlar dikkatleri çekmeden gizlice fotoğraf çekme durumunda kalabiliyorsunuz. Örnek olarak bir alışveriş merkezinde yada bir mağazada gördüğünüz bir ürünün resmini çekmek isteyebilirsiniz. Bu durum çoğu zaman görevliler tarafından izin verilmediği için o an o ürünü fotoğraflayamıyorsunuz. Bu noktada hem iOS hemde Android platformlarında kullanabileceğiniz gizlice fotoğraf çekmek uygulamalarına bakalım.

Android ve İOS Gizli Fotoğraf Çekmek

Telefonlarımızın normal kamera uygulamasında yazılımsal bir deklanşör sesi bulunmaktadır. Bu seste kalabalık ortamda resim çekerken oldukça dikkat çekici ve rahatsız edici olabiliyor. Birçok akıllı telefonda deklanşör sesi değiştirilebiliyor yada kapatılabiliyor. Gizlice fotoğraf çekmek istediğiniz zaman uygulama kullanmadan cihazı sessize alabilir ve bu sayede deklanşör sesinide ortadan kaldırabilirsiniz.

Deklanşör sesi ile alakalı Kore ve Japonya gibi ülkelerde deklanşör sesini kapatmanın yasalara aykırı olduğunu biliyor muydunuz? Evet bununla beraber orada satılan cihazların deklanşör sesi kapatılmıyor ve sebep olarak da tacizcilerin toplu taşıma araçlarında uygun olmayan fotoğraflar çekmesinden dolayı böyle bir önlem ile bu durumun önüne geçilmiş durumda. Deklanşör sesi haricinde cihazdaki flaş özelliğini de kapatmanız sizi gizlemeye yetecektir.

Gizli Fotoğraf Çekme Uygulamaları 

Telefonun kendi kamera uygulaması yerine gizlice fotoğraf çekebilmenize yarayan bazı uygulama tavsiyelerine başlayalım. Hem Android hemde iOS platformlarda bulunan Easy Calc Camera Eye, Hidden Camera Snapshop, Spy Camera OS gibi uygulamaları da tercih edebilirsiniz.

  • Spy Camera OS 3
  • Hidden Camera Snapshot
  • Easy Calc – Camera Eye
  • Online Hidden Camera

Telefon üzerinden gizlice fotoğraf çekmek için kullanabileceğiniz durumlar ve uygulamalar bu şekilde.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir