Her akıllı telefonun kendisine özgü bir seri numarası bulunmaktadır. Bu içeriğimizde ise Android telefonun seri numarasını değiştirmek için yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz. Telefonlarımızda bulunan bu seri numarası ile lisansların kabul kontrolü ve hücresel şebekedeki doğrulama kontolleri gerçekleştiriliyor. Her telefon için akıllı telefon üreticisi farklı bir seri numarası atıyor. Hücresel şebekede bulunan IMEI numarasını değiştiremezken, seri numarasını çeşitli uygulama ve yöntemler sayesinde geçici olarak değiştirebiliyorsunuz. Bu değişiklik ile bir hile yapmış olacaksınız ve çeşitli kampanya gibi durumlardan yeni bir cihaz gibi tekrardan faydalanabileceksiniz.

Android telefonunuzun seri numarasını değiştirmek için ise geçmiş yazılarımızda bahsettiğimiz gibi Root faktörü rol oynayacak. Root yetkisi vereceğimiz telefonumuz ile çeşitli detaylı ayarlara erişerek bu gibi noktaları değiştirebileceğiz.

Android Telefonun Seri Numarasını Değiştirmek

İlk öncelikle her Android telefon üreticisini root işleme yöntemi farklı olabiliyor. Bu yüzden modelinize uygun root işlemi yaparak gerekli root araçlarından faydalanarak cihazınızı rootlu hale getirmeniz gerekmektedir. Root işlemi yaptığınızı varsayarak şimdi seri numarasını değiştirmek için yapmamız gereken adımlara geçelim.

  • İlk öncelikle Root yaptıktan sonra gerekli olan Android Xposed Installer bileşenini yüklemeniz gerekmektedir. Xposed modülünü indirip cihazaınıza kurunuz.
  • Xposed Installer programını Android telefonunuza kurduktan sonra seri numarasını değiştirmemize yarayacak olan Serial Number Changer isimli Xposed modülünüde yükleyiniz.
  • Bu yükleme işlemleri ardından yüklediğiniz uygulamayı açarak sizden istediği erişim izinlerini tam anlamıyla veriniz. Sonrasında Android telefonunuzu yeniden başlatın ve uygulamayı tekrar açın. Bu işlem ardından artık cihazınızın seri numarasını istediğiniz gibi değiştirebileceksiniz.
  • Uygulama üzerinden çeşitli düzenlemeler ve değişiklikleri yaptıktan sonra Android telefonu yeniden başlatın. Settings > About Phone > Status > Serial Number yollarını izleyerek telefonunuzun seri numarasının değişip değişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir