Android telefonlarda karşılaşılan pil ömrü, korsan uygulamalar ve sürekli güncellenen uygulamalar kimi zaman telefon kullanımını verimsiz hale getirebildiği gibi bu yüzden kullandığımız uygulamalardan bile vazgeçebiliyoruz. Peki Android telefonumuzu daha verimli nasıl kullanabiliriz?

Haberimizin başında belirttiğimiz bazı nedenlerden dolayı kimi zaman bir kabus haline gelen Android telefon kullanımına yönelik bir takım araştırmalar yapılmaya devam ediyor. Bu konuda bir araştırmadan elde edilen sonuçlar ise Android telefonu daha verimli kullanabilmek için ortaya çıkarılan ipuçlarını gözler önüne seriyor.

Dilerseniz şimdi Android telefonu daha verimli kullanmanın yolları‘na hep birlikte bir göz atalım;

Google Now

Akıllı bir asistan olarak Google tarafından geliştirilen Google Now, Android cihazlar için tercih edilen en popüler uygulamalar arasında yer alıyor. Google Now sayesinde herhangi bir tarayıcı açmanıza gerek olmadan, sadece tek bir araç çubuğu üzerinden dilediğiniz herhangi bir sonuca hızlı bir şekilde ulaşabiliyorsunuz.

Google Now

Kişiselleştirilebilir bir kullanıma sahip olan Google Now’dan spor müsabakalarına ait maç sonuçlarını ya da taraftarı olduğunuz lig takımının puan durumu bilgisini veya hava durumu tahminlerini göstermesini bile isteyebilirsiniz.

Google Hesabınıza Girmek için Google Chrome Kullanın

Android işletim sisteminde entegre olarak bir internet tarayıcısı zaten bulunuyor. Ancak Google Chrome’un sağladığı verimliliği asla size sunamıyor. Bu nedenden dolayı internet gezintileriniz için hem güvenlik hem de hız yönünden daha iyi olan Google Chrome‘u kullanmalısınız.

Google Chrome

Ayrıca Google hesabınıza Google Chrome ile girerek, Google arama geçmişi ve favori sayfalara otomatik olarak arama çubuğu üzerinden erişebilirsiniz.

Pil Tasarrufu için Güç Koruma Modunu Aktif Edin

Bazı uygulama ve mobil oyunlar cihazınızın pilini haddinden fazla harcayarak pil ömrünün daha kısa olmasına neden oluyor. Bunun önüne geçebilmek için cihazınızın Güç Koruma Modu‘nu aktif etmelisiniz. Bu sayede de cihazınızın günlük pil süresini uzatmış ve pil tasarrufunu sağlamış olursunuz.

Ana Ekranda Bulunun Uygulamaları Dosyalayın

Ana ekran üzerinde bulunan uygulama ikonları kimi zaman karmaşıklığa yol açabiliyor ve telefon kullanımını zor bir hale getirebiliyor. Bu nedenle hem ana ekran üzerinde daha fazla uygulama bulundurmak hem de uygulamalara daha kolay erişmek için bunları kategoriler halinde dosyalamalısınız. Bu sayede uygulamalar daha düzenli bir hal aldığı gibi istediğiniz uygulamaya hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Farklı Özelliklere Sahip Klavye Uygulamaları Kullanın

Mobil cihazların kendi üzerinde gelen klavyeler kimi zaman yazım hızımızı düşürebiliyor ya da yazım hataları yapmamıza sebep olabiliyor. Android uygulama geliştiricileri tarafından yayınlanan farklı klavyeleri cihazınıza yükleyerek hem yazım hızınızı artırabilir hem de yazım hatalarının önüne geçebilirsiniz.

Swiftkey

Google Play Store’da bulunan klavye uygulamaları arasında en iyisi diyebileceğimiz ve bugüne kadar 10 milyon Android kullanıcısı tarafından tercih edilen akıllı klavye uygulaması SwiftKey‘i mutlaka denemelisiniz.

Cihazınızdaki Bilgileri Koruyun

Özellikle Android cihazınızdan Google hesabınıza giriş yaparken bilgilerinizi koruma altına almalısınız. Bunun için telefonunuzda iki adımlı doğrulama kodları oluşturan Google Authenticator uygulamasını kullanabilirsiniz.

Google Authenticator

Bu uygulama sayesinde Google hesabınıza her giriş yaptığınızda, hesap şifrenizin yanında başka bir şifre daha girebileceğiniz gibi bir başkası şifrenizi öğrenmiş olsa bile ikinci şifreyi bilmediği için hesabınıza giriş yapamaz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir