Son dönemlerde Android işletim sistemine sahip cihazlarda ısınma problemlerinin artmaya başlaması gözlerin çiplere çevrilmesine neden oldu.

Android işletim sisteminin kullanıldığı telefonda son dönemlerde çok fazla ısınma problemleri yaşanıyor. Problemlerin yaşanması üzerine yapılan yeni araştırmalar, ısınma sorununun ARM tasarımlardan kaynaklandığını ortaya koydu. Akıllı telefonlar için çip üretimi gerçekleştiren Qualcomm ve Samsung gibi pek çok farklı marka, bu tasarımları kullandığından dolayı ısınma problemleri daha fazla modelde ve daha fazla kullanıcı ortaya çıktı. 

Bilinçli yavaşlatma ve ısınma şikayetleri bitmiyor

Geçtiğimiz aylarda daha yoğun bir şekilde gündeme gelen tartışmalarda Samsung gibi pek çok farklı şirket, telefonların aşırı ısınmasını önleyebilmek adına bilinçli yavaşlatma yaptığını kabul etmişti. Bu durum çoğu kullanıcının tepkisini çektiği gibi ısınma sorunlarının giderilmemiş olması ve yavaşlatmanın bu amaç ile yapıldığının duyurulması kullanıcıları çok daha fazla kızdırdı. 

Son dönemlerde ısınma sorunlarının daha da artmasında yeni tasarımların ve yeni modellerin kullanılması öne çıktı. ARM şirketi dünya genelinde en çok eleştirilen şirketlerden birisi haline gelirken mevcut sorunlardan sadece Android işletim sistemine sahip cihazların etkilenmiş olması da olayların farklı şekillerde gündeme gelmesine neden oldu. Zira aynı teknolojiyi Apple da kullanıyor. Ancak Apple telefonlarında hiçbir şekilde ısınma meydana gelmiyor. Mevcut raporlamaların ve şikayetlerin ardından Qualcomm ve Samsung sorunu çözmek için çalışmalara başladı.  Önümüzdeki günlerde iki şirketten de yeni açıklama gelmesi bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir