IPhone bir Wi-Fi hotspot olarak kullanılabilindiği gibi, birçok Android akıllı telefon ve tablet de benzer özellikler sunar. Kablosuz hotspot ile, mobil cihaz bağlantısını Android cihazında, diğer cep telefonları, tabletler ve bilgisayarlar dahil olmak üzere en fazla beş cihazla kablosuz olarak paylaşılabilir. Wi-Fi veri paylaşımı özelliği çoğu Android cihazında yerleşik olarak bulunur.

Akıllı telefonlar, bir Wi-Fi hotspot olarak kullanıldığında şifrenin kimlerle paylaşıldığı konusunda seçici olunmalı, çünkü bu Wi-Fi özelliği üzerinden işlenen her veri biti, aylık olarak mobil veri kullanımına yansır.

Android telefonlarda internet paylaşımı

1- Android Akıllı Telefon veya Tabletten Taşınabilir Kablosuz Hotspot Özelliği Açılmalı.

2- Android cihazında Wi-Fi hotspot özelliği kullanımı kısıtlanılmışsa, etkinleştirilmeli:

3- Android telefon Ayarlar’ına gidilmeli. Ana ekrandayken cihazdaki menü düğmesine basarak ve Ayarlar seçilerek oraya ulaşılabilir.

4- Ayarlar ekranında, Kablosuz ve ağlar seçeneğini seçilmeli.

5- Hotspot’u açmak için Taşınabilir Wi-Fi hotspot seçeneğinin yanındaki onay işaretine tıklanılmalı ve telefon bir kablosuz erişim noktası gibi davranmaya başlayacaktır. (Etkinleştirildiğinde bildirim çubuğunda bir mesaj görülecektir.)

6- Hotspot’un ayarlarını yapmak ve kontrol etmek için, Taşınabilir Wi-Fi hotspot ayarları seçeneği seçilmeli. Hotspot için oluşturulacak varsayılan şifre bilinmiyorsa, not alınmalıdır.

7- Varsayılan şifreyi, güvenlik seviyesini, yönlendirici adını (SSID) değiştirilebilir ve Wi-Fi hotspot ayarlarında telefona kablosuz olarak bağlı kullanıcılar, yönetilebilir.

Yeni Kablosuz Bağlantı Noktası Oluşturulduğunu Bul ve Bağlan

Etkin nokta etkinleştirildiğinde, diğer cihazlar, diğer herhangi bir Wi-Fi yönlendiricisi gibi bağlanılması gerekiyor:

İnternet erişimini paylaşmak istenilen diğer cihazların her birinde, Kablosuz hotspot bulunmalı. Bilgisayar, tablet veya diğer akıllı telefonlar, muhtemelen yeni kablosuz ağların bulunduğunu kullanıcıya bildirecektir. Aksi takdirde, başka bir Android telefonda kablosuz ağları Ayarlar> Kablosuz ve ağlar> Kablosuz ayarları altında bulunabilir. Çoğu bilgisayar için genel Wi-Fi bağlantı talimatlarına bakılmalı.

Son olarak, yukarıda belirtilen( kendi koyduğunuz, ya da cihazın kendi koyduğu) şifreyi girerek bağlantı kurulabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir