Android cihazlarda bazı durumlarda izinler engellenmiş bir şekilde olmuş olabiliyor. İşte bunlardan biri olan müzik listesini bildirim çubuğunda yönetmek işlemide engellenen durumlardan bir tanesi. Fakat Android cihaza root atarak yapılan erişim ile bu gibi engellemeler ortadan kaldırılıyor. Eğer root erişimine sahip bir Android cihazınız var ise, sizde Xposed yazılımı ile bu gibi ince ayarları ve değişiklikleri yapabilirsiniz. Arayüzde çeşitli değişikliklerin yanı sıra, oldukça fazla bulunan Xposed modüllerindende yararlanabiliyorsunuz.

Xposed kapsamında olan XGPM modülü ile rehberini yaptığımız bildirim çubuğunda müzik listesi yönetim işlemini yapacağız. Bu modül, Google Play Music uygulamasını yönetim altına alarak çeşitli düzenlemeler ve değişiklikler yapmamıza olanak sağlıyor. Bu modül ile yapacağımız Google Play Müzik ayarları ile müzik listesini bildirim çubuğunda yönetmek için gerekli adımları yapacağız.

Müzik Listesini Bildirim Çubuğundan Yönetmek

Kullanacağımız XGPM modülü ile Google Play Music?de oluşturduğunuz müzik listesini bildirim çubuğunuzdan kontrol etmenize olanak sağlayacak. Müzik listenizi kullanmadığınız zamanlarda ise gizli olarak orada duracak olan listeye köşedeki ufak bir düğme ile erişebileceksiniz. Fakat modül kaydırmada kısıtlama olduğundan dolayı listenizde 7 adet müzik görüntüleyebileceksiniz.

Modül ayarları:

  • İlk olarak XGPM modülünü akıllı telefonunuza indirmeniz gerekiyor.
  • İndirme işlemi sonrasında sırasıyla Ayarlar > Güvenlik ve Bilinmeyen Kaynaklar kısmını tikleyerek aktif ediniz.
  • Sonrasında ise indirdiğiniz dosyaya dosya yöneticisi kısmından ulaşın ve APK dosyasını basarak kurulumu gerçekleştirin.
  • Uygulamayı kurduktan sonra basarak açın ve Xposed Installer?ı çalıştırın.
  • Modules sekmesi adı altında bulunan XGPM modülünü aktif edin.
  • Yapacağımız işlemler bu şekilde, şimdi ayarların aktif olması için telefonunuzu yeniden başlatın ve kullanmaya başlayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir