Yeni yayımlanan bir rapor Android işletim sistemlerinin küresel pazar paylarının bir kısmını iOS’a kaptırdığını gösterdi. Veriler incelendiğinde Android’in payının %7,58 düştüğü, iOS’un ise %6 civarında bir artış olduğu görülüyor.

Teknolojinin sürekli ilerlemesinin tüm insanlığı “dijitalleşmeye” yönelttiği iyi bilinmektedir. Bu nedenle dünya çapında birçok insan günlük işlerimiz için gerekli olan akıllı telefonları satın alıyor. Aslında araştırmalar, dünya nüfusunun %80’inden fazlasının bir akıllı telefona sahip olduğunu ortaya koyuyor ve bu teknolojik cihazların ne kadar popüler hale geldiğinin de bir göstergesi.

iOS’un sevilen özelliği Android 13’e geliyor

Elbette bu telefonlarda kullanılan işletim sistemi tüketicilerin daha iyi bir deneyim yaşaması açısından çok önemli. Google’ın Android ve Apple’ın iOS işletim sisteminin akıllı telefon pazarına hakim olduğu söylenebilir. Analiz ayrıca bugün 10 kişiden 7’sinin Android kullandığını ve en az ikisinin iOS kullandığını gösteriyor. Ancak yeni bir rapor, Android hakimiyetinin azaldığını gösteriyor.

Android, küresel pazar payının bir kısmını Apple’a kaptırdı

Yapılan basın açıklamasına göre 2018 yılında %77,32 olan paket, Ocak 2022’de %69,74’e gerileyerek %7,58 değer kaybı kaydetti. Ek olarak, iOS’un pazar payı %19,4’ten %25,49’a yükseldi ve %6’nın üzerinde bir büyüme gördü.

  • Avrupa’da %69.32 Android, %30 iOS
  • Kuzey Amerika ve Okyanusya’da %45 Android, %54 iOS
  • Asya’da Android %81, iOS %18
  • Güney Amerika’da Android %90, iOS %10
  • Afrika’da Android’in %84, iOS %14

Kısacası Android’in son üç yıldaki önemli kaybı; Apple’ın yükselişte olduğu söylenebilir. Ancak veriler, Google’ın Android işletim sisteminin hala küresel pazara hakim olduğunu gösteriyor. Bu, Apple’ın en büyük pazar payını elde etmeden önce daha kat etmesi gereken uzun bir yol olduğunu gösteriyor.

Peki siz Android cihazları mı yoksa iOS cihazlarını mı tercih ediyorsunuz?

iOS

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir