Geçtiğimiz aylarda Android 13 işletim sisteminin Tiramisu kod adı ile geleceği, yeni temalar, yerleşik QR kod tarama fonksiyonu ve kolay paylaşım özelliklerine sahip olacağı belirtilmişti. Android işletim sistemi ile ilgili yapılan yeni sızıntıda ise özellikle el feneri özelliğinde ayarlanabilir bir parlaklık kontrolüne izin verileceği belirtildi.

Mishaal Rehman tarafından gündeme getirilen bu iddialarda kamera flaşını el feneri olarak kullanmak isteyenler, artık parlaklığı ayarlayabilecek. Mevcut Android işletim sistemlerinde parlaklığa yönelik herhangi bir müdahale yapılması mümkün olmazken iPhone gibi pek çok farklı telefon modelinde bu özellikler uzun zamandan beri kullanılıyor. Bu nedenle çok daha önceki işletim sistemleri sürümlerinde el feneri için böyle bir desteğin sunulması bekleniyordu. Google ise nihayet Android 13 ile birlikte beklenen bu küçük değişikliği kullanıcılara sunmaya başlayacak.

Android 13 yeni özelliklerle gelecek

Android 13 işletim sistemi ile birlikte gelecek bu özellikler, kullanıcıların özel bir kontrol dokunmatik alana sahip olmasını sağlayacak. Böylece el feneri açıldığında bu dokunmatik alan üzerinden arttırma ya da düşürme yapacak olan kullanıcılar, el fenerindeki parlaklığı da böylece kolaylıkla ayarlayabilecek.

Mevcut özelliğin ilk olarak Google tarafından Pixel modellere getirilmesi bekleniyor. Yeni işletim sistemlerini kullanan ilk telefonlar Google tarafından geliştirilen Pixel serisi olduğundan dolayı Android 13’te yer alacak el feneri parlaklık ayarlama gibi pek çok özellik yine Pixel modellerinde ilk defa test edilmiş olacak. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir