Android ekosistemi iOS’a göre daha özgür ve erişilebilir bir yapıda olduğu için sistem üzerinde çeşitli oynamalar yapılabiliyor. Bu noktada Download Mode’a da alınabilen Android cihazlar, bu modda farklı işlemler gerçekleştirilebiliyor. Ancak bazı anlarda Android telefonlar Download Mode’da takılı kalır ve bu moddan çıkamaz. Bu noktada Android’i kutarma adımlarından sizlere bahsedeceğiz. Download Mode’a takılı kalan Android telefonu kurtarmak için ilk etapta “Home” ve “Güç” düğmelerine aynı anda ekran kararana kadar basılı tutun. Bu yöntem işe yaramaz ise aşağıdaki adımlara geçebilirsiniz.

Bataryayı boşaltarak cihazı yeniden başlatın

3 1590234718

İlk olarak yaptığınız yöntem Download Mode’dan sizi çıkartmadıysa, bu noktada başka bir yöntemi deneyebilirsiniz. Batarya bitene kadar bekleyin ve bu biraz zaman alacaktır. Pil boşaldıktan sonra ise birkaç dakika daha bekleyerek “Güç” tuşu ile cihazı yeniden açabilirsiniz.

Android veri kaybı ile düzeltmek

Yaptığınız işlemler sonucunda hala düzelmediyse, Android Data Extraction uygulamasını kullanabilirsiniz. Veri geri yükleme işine yarayan bu uygulama ile çok daha fazlasını da yapabilirsiniz. Download Mode / İndirme Modu da dahil olarak yükleme ekranında takılı kalan tüm cihazlarınızı bu uygulama ile düzeltebilirsiniz.

  • Aşağıdaki bağlantılar üzerinden söz konusu yazılımı indirin ve alt arayüzde devam etmek için “Fix Device”a tıklayın.
  • Gelen ekranda Android cihazlardaki beş yaygın takılma sorunu sizleri karşılayacaktır. Durumunuza uygun olarak sizler “Stuck in the Download Mode”u seçiniz.
  • Şimdi ise Ayarlar > Cihaz / telefon hakkında bölümüne gelerek listeden Cihaz Modeli ve Cihaz Adını seçmeniz gerekiyor. Gelen uyarıyı onayladıktan sonra işlem başlayacak ve yazılım indirme modunda takılı kalan Android telefonunuzu kurtarmaya çalışacaktır.

İndirme modundan çıkın

Program cihazınızın indirme modunda olduğunu otomatik olarak algılayacak ve daha sonra ekrana gelecek olan uyarı ile Download Mode’dan çıkmak için Exit’a dokunun yazısı gelecektir. Daha sonra cihazınız yeniden başlatılacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir