Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda uygulamaların problemli çalışması, çalışma durduruldu ve açılmama gibi problemler ile karşılaşılabiliyor. Bu kapsamda uygulamayı silmek yerine sıfırlama yaparak uygulamanın sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsiniz. Android uygulamaları cihazlarda yüklü olduğu sürece önbellek dosyaları biriktirirler. Bu önbellek dosyaları uygulamanın daha hızlı çalışmasını sağlarken bir hafıza görevi de görür. Ancak zaman içerisinde şişen uygulamalar için oldukça fazla çerez dosyalar birikir ve buda uygulamanın hatalar vermesine veya çalışmasında sıkıntılar yaratmasına sebep olabilir.

Android telefonda uygulama sıfırlama

1 1580553974

Kullanıcıların daha çok WhatsApp ve Facebook uygulamalarında yaşamış olduğu bu hata ve kapanma durumlarında uygulama sıfırlama tercihini kullanabilirsiniz. Diğer yandan uygulamada yavaşlama var ise yine silmek yerine sıfırlamak durumu düzeltecektir. Önbelleğe alınan aşırı verileri temizlemek işe yarayacaktır.

  • Ayarlar uygulamasına erişin.
  • Uygulamalar’a basın.
  • Sıfırlamak istediğiniz uygulamayı seçin.
  • Depolama kısmına dokunun.
  • Önbelleği Temizle bölümüne basın.

Önbelleğe alınmış dosyalar bu şekilde silinmektedir. Önbellek temizliği sonrasında cihazınızı yeniden başlatmanız önerilir. Bu noktada hafıza yenilenir ve dosyaların silinmiş olduğu sistem tarafından anlaşılır. Ayrıca bir uygulamanın önbelleğini sildiğiniz zaman bir oturum açtıysanız, oturumunuz çıkış yapacaktır ve uygulama içi verilerinizin de silineceğini hatırlatalım.

Android’de tüm uygulamalar bir önbelleğe ihtiyaç duyduğu için akıllı telefonunuzda yer olması bu problemleri çözecektir. Bu noktada tam kapasite dolu bir akıllı telefonda, çeşitli uygulama hatalar ve çökmeleri meydana gelebilmektedir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir