Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazınıza kulaklığınızı taktığınız anda genellikle kullanmış olduğunuz müzik uygulamasını hemen açıyorsunuzdur. Bu işlemi manüel olarak yapmak yerine cep telefonunuzun otomatik olarak bu işlemi yapmasını isterseniz yazımızdan faydalanabilirsiniz. Cep telefonlarımız sandığımızdan çok daha fazla özelliğe sahip olup kullanıcılara çok daha farklı kolaylıklar sağlamaktadır. Android cihazınıza kulaklığınızı anda kullanmış olduğunuz müzik uygulamasının açılmasını sağlamak için yazımızda yer vereceğimiz adımları takip edebilirsiniz. 

Uygulamanın halihazırda bulunan özellikleri maalesef müzik uygulamasını otomatik olarak açmanız konusunda yeterli değildir. Bu sebeple kulaklığınızı taktığınızda müzik uygulamasının kendiliğinden açılmasını sağlamak için üçüncü parti uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Akıllı cihazınızı zenginleştirmek adına kullanacağınız bu uygulama sayesinde cep telefonunuz sizin tercihleriniz doğrultusunda çok daha fonksiyonel bir hal kazanacak. Kulaklığı cep telefonunuza taktığınızda, uygulama devreye girerek müzik dinleyeceğinizi düşünerek siz devreye girmeden önce müzik uygulaması hızla açılacaktır. 

Kulaklık takınca müzik uygulamasının açılması

Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazınızı kendi tercihleriniz doğrultusunda çok daha fonksiyonel bir hale getirmek için gerek telefon ayarlarından gerekse üçüncü parti uygulamalardan faydalanarak bunu yapmak mümkündür. Şöyle ki cep telefonunuza kulaklığınızı taktığınız anda kullandığınız müzik uygulaması otomatik olarak açılacaktır. Uygulama mağazasına girerek ücretsiz olarak indireceğiniz AutoPlay uygulamasını Android cihazınıza indirerek çeşitli otomatik ayarlamalar yapabilirsiniz. 

AutoPlay uygulaması sayesinde kulaklığınızı cep telefonunuza taktığınız anda müzik uygulamanızı otomatik olarak açabilecek ayarlamaları yapacaksınız. Kulaklık tercihi olarak ister kablolu kulaklık kullanın isterseniz de Bluetooth bağlantısı olan bir kulaklık kullanın. Otomatik ayarlamalar yapmak için kulaklığınızı hangi çeşit olduğunun önemi yoktur. Uygulama her bir kulaklık ile uyumlu olarak çalışacaktır. Uygulamanın kurulumunun ardından ise uygulamayı çalıştırmanız gerekecek. Uygulamanın üst kısmında yer alan Selected App seçeneğine dokunun ve cep telefonunuza kulaklık taktığınızda otomatik olarak açılmasını istediğiniz uygulamayı karşınıza çıkan listeden seçebilirsiniz. 

Karşınıza çıkan listede tüm uygulamalar yer almıyor olabilir, otomatik olarak açılmasını istediğiniz uygulama bu listede yer almıyorsa eğer All Apps seçeneğine dokunarak tüm uygulamaların yer aldığı bir liste ile karşı karşıya geleceksiniz. Tercihiniz doğrultusunda AutoPlay ile müzik uygulamasının açılmasını sağladığınız gibi aynı zamanda müzik oynatımını da başlayabilirsiniz. Söz konusu bu uygulama belirlediğiniz müzik uygulamasında son olarak oynatılan albüm ya da yürütme listesi kulaklığı taktığınızda başlatılacaktır. Uygulamanın üst kısmında kablolu ya da kablosuz cihazlar için ayrı ayrı sekmelerin olduğunu göreceksiniz. Buradan tercih yapmak size kalmıştır. 

Bu özelliklerin yanı sıra aynı zamanda farklı cihazlar için farklı ses seviyeleri konusunda da ayarlamalar yapabilirsiniz. AutoPlay uygulaması bu ayarlamaları hatırlayacak ve akıllı cep telefonunuz ile ilgili herhangi bir cihazla bağlantı kurulduğu anda hemen devreye girecektir. Söz konusu bu uygulama Bluetooth cihazla bağlantı kesildiği taktirde Bluetooth özelliğini de otomatik olarak devre dışı bırakacaktır. Belirlenmiş olan herhangi bir Bluetooth akıllı cihaza hızlı bir şekilde bağlanmanız konusunda size yardımcı olacak özel bir widget dahi kullanabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir