Özellikle 32 GB ve daha düşük bir depolamaya sahip Android akıllı telefonunuz var ise bir süre sonra depolama alanınız yetersiz olmaya başlayacaktır. Gereksiz dosyalar ile dolan cihazınızda ise kasma yada donma gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Ancak Android akıllı telefonlarda gereksiz dosya silme işlemleri ile cihazınızda yer açabileceğiniz gibi performans artışı da sağlayabilirsiniz. Sizlere bu içeriğimizde Android gereksiz dosya silme işlemi nasıl yapılır tüm bu işlemlerin nasıl yapılacağına bakalım.

Özellikle Android ekosisteminde dolan depolama ile  beraber cihazda kasma ve donma gibi sorunlar ile karşılaşmak mümkün oluyor. Android cihazınızda ise gereksiz dosyaları silerek telefonunuzda oldukça fazla yer açabilirsiniz. Android gereksiz dosya silme işlemi noktasında ise üçüncü parti uygulamalar ile basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Depolama alanı temizlemede çeşitli yöntemler bulunurken, Google’ın sahip olduğu Google Filesi mobil uygulaması ile çok kolayca bu işlemi yapabilirsiniz. Google’ın sahip olduğu bu uygulama ile cihazınızdaki depolamayı yönetebildiğiniz gibi başarılı bir şekilde depolama boşaltmış oluyorsunuz.

Android’de gereksiz dosya silme işlemi nasıl yapılır?

  • İlk olarak Google Play Store üzerinden Google Files uygulamasını aratarak indirin ve cihazınıza kurun.
  • 1 1610124232Google Play üzerinden indirdiğiniz uygulamayı açın ve öncesinde Google hesabınız ile giriş yapmanızı isteyecek. Android hesabınız ile giriş yaparak mobil uygulamanın ana sayfasına erişin.
  • 2 1610124245
  • Daha sonra bazı onay ve senkronizasyon süresi sonrasında ana ekranın sol alt köşesinde açılan Temizle butonu ile gereksiz dosya silme işlemini başlatabilirsiniz.
  • 3 1610124254
  • Karşınıza gelen Önemsiz Dosyalar seçeneğine dokunun ve daha önce hızlı bir temizlikte yapabilirsiniz. Detaylı bir gereksiz dosya temizleme işlemi için adımları izlemeye devam edin.
  • Gereksiz Dosyaları Göster butonuna basın ve önbelleği dolduran günlük dosyalar, geçici dosyalar gibi birçok veri karşınıza çıkacaktır.
  • Cihazınızdan temizlemek istediğiniz verileri seçerek gereksiz dosyaları temizleyin. Yapılan silme işleminin geri dönüşünün olmayacağını ve dikkatli bir şekilde verilerinizi seçmenizi öneririz.
  • Temizle butonuna bastıktan sonra seçimlerinizi tekrardan görecek ve tekrar emin olduktan sonra son onay ekranında da Temizle diyerek kısa süre içinden cihazınızdaki gereksiz dosyaları silmiş olacaksınız.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir