Akıllı cihaz kullanıcıları elbette ki fotoğraf konusuna oldukça önem veriyor. Fakat sık sık fotoğraf çeken bir kullanıcıysanız akıllı cihazınızın depolama lanı hızla dolacaktır. Bu gibi durumlar karşısında dünya devi Google tarafından sunulan Google Fotoğraflar uygulamasının sunduğu özelliklerden faydalanabilirsiniz. Google tarafından geliştirilen Google Fotoğraflar uygulaması, Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazınız için kullanışlı geliyorsa yazımızdan faydalanarak Android cihazınızın galerisinden Google Fotoğraflar uygulamasına geçiş yapabilirsiniz. Hem depolama hem de yedekleme işlemlerini kusursuz bir şekilde gerçekleştirmenize yarayacak olan Google Fotoğraflar uygulaması akıllı cihazınızı daha fonksiyonel bir şekilde kullanmanıza yarayacaktır. 

Android’de Google Fotoğraflar uygulamasını kullanmak

Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazınız ile çektiğiniz fotoğrafları güvenilir bir kaynağa yedeklemek isterseniz Google Fotoğraflar uygulamasından faydalanabilirsiniz. Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazınızda yer alan mevcut galeriden Google Fotoğraflar uygulamasına geçiş yapma kararı aldıysanız ilk olarak Google Play Store’dan Google Fotoğraflar uygulamasını akıllı cihazınıza indirin. Söz konusu bu uygulama kullanıcılara ücretsiz olarak sunuluyor. Üstelik bu uygulamanın milyonlarca kullanıcısı da vardır. Fotoğraflarınız konusunda sizde titiz davranıyorsanız Google Fotoğraflar uygulamasının özelliklerinden sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra mevcut Google hesabınız ile Google Fotoğraflar uygulamasına giriş yapın ve ekranda yer alan Yedekle ve Senkronize Et butonuna tıklayarak uygulamanın yedekleme işlemini başlatın.

7 1563185083

Google Fotoğraflar uygulamasına yedekleme ve senkronize etme işlemleri tamamladıktan sonra Android akıllı cihazınızın Ayarlar menüsüne giriş yapın. Ayarlar menüsünde yer alan Uygulamalar ve Galeri bölümüne geçiş yapın. Daha sonra burada Varsayılan Olarak Ayarla – Varsayılanları Temizleme adımlarını takip edin. Bu menüde yer alan Devre Dışı Bırak seçeneğine tıklayın ve mevcut galeri seçeneğini devre dışı bırakarak işlemlerinizi sonlandırın. Daha sonra ise, Ayarlar – Uygulamalar menüsünden Google Fotoğraflar seçeneğine dokunun ve Varsayılan Olarak Ayarla seçeneğine dokunun. Bu adımları takip ederek fotoğraflarınızı Google Fotoğraflar uygulaması üzerinden görüntüleyebilirsiniz. 

Google hesabınız ile beraber Google Fotoğraflar uygulamasına bağlandığınız taktirde Google hesabınız üzerine mevcut tüm fotoğrafları senkronize eder ve farklı bir cihazdan fotoğraflarınızı senkronize ettiğiniz Google hesabına giriş yaptığınızda tüm fotoğraflarınız bu uygulama üzerinde görüntülenecektir. Akıllı cihazınızı bu şekilde bir sistem doğrultusunda daha fonksiyonel hale getirebilirsiniz. Kullanıcılar, bu uygulamanın sunduğu özellikler sayesinde uygulamayı tercih etmekten geri kalmıyorlar. Akıllı cihazda yer alan tüm fotoğrafları Google Fotoğraflar uygulamasına yedekleyerek daha sonra bilgisayarınıza ya da harddiskinize yedekleme işlemlerini sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. iPhone akıllı cihazlarda yer alan fotoğrafları ya da videoları yedeklemek Google Fotoğraflar haricinde biraz uğraştıracak bir durumdur. Bu uğraşı ortadan kaldırarak tüm fotoğraflarınızı ve videolarınızı sadece bir kaç tıklama ile yedekleyebilir ve daha sonrasında farklı bir kaynağa sorunsuz bir şekilde aktarabilirsiniz. Gelişmiş düzeyde özellikler ve sunduğu fonksiyonel seçenekler ile kullanıcıların beğenisini kazanan Google Fotoğraflar uygulaması sayesinde akıllı cihazınızda yer alan içeriklerin her birini sorunsuz bir şekilde yedekleme işlemlerini gerçekleştireceksiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir