Telefonundan ya da tabletinden film izlemeyi sevenler için, film keyfini kolaylaştıracak bir uygulama bulunmakta. Telefon ya tablet gibi cihazlardan film izlerken en çok karşılaşılan sorunlardan bir tanesi alt yazı bulamama. Telefonunuza ya da tabletinize indirdiğiniz filmler genelde orjinal dilleriyle alt yazısız olarak inerler. Bilgisayarda bu sorunu çözmek çeşitli alt yazı birleştirmek oldukça kolaydır. Ancak filmi önce bilgisayarınıza, ardından yeniden telefonunuza atmanın işlem süresi düşünüldüğünde film zevki bir anda eziyete dönüşebiliyor.
İşte bu nedenden dolayı artık telefon ve tabletinize indirdiğiniz filmlere, sizin için alt yazı bulacak yeni bir uygulama mevcut.

Android: Filmler İçin Otomatik Altyazı Bulma

Android işletim sistemine sahip olan cihazlar için otomatik alt yazı bulma programının adı “GMT Subtitles”. “Google Play” mağzasından ücretsiz olarak indirilebilen bu program Android 4.0 ve üzeri işletim sistemine sahip olan cihazlarda destekleniyor. Ayrıca uygulamanın kullanıcıları rahatlatacak diğer özelliği ise hiç reklam vermemesi. Bu sayede işlemlerinizi daha hızlı yapabiliyorsunuz.

Otomatik Alt Yazı Bulmak İçin İzlenmesi Gereken Adımlar

Öncelikle Android cihazınıza “Google Play Sotre”dan “GMT Subtitles” uygulamasını indirerek, uygulamayı çalıştırın. Uygulama çalıştığında cihazınızda yer alan tüm videolar için otomatik bir tarama gerçekleştirecektir. İşlem bittiğinde cihazınızda ki tüm videoların olduğu bir pencere açılacak.

Video Seçin

adsiz tasarim 1 1556024373

İzlemek istediğiniz filmin alt yazısını bulması için, film videosunu seçmeniz gerekmekte. Bu işlem arından “GMT Subtitles” alt yazıyı otomatik olarak bulacaktır. Sonrasında filmi favori tarayıcınızdan izleyebilirsiniz.

Küçük bir ip ucu verelim. GMT Subititles uygulamasıyla bulunan alt yazıyı videonun içerisine en kolay yerleştiren video oynatıcısı MX Player’dır.

MX Player’dan Alt Yazı Nasıl Eklenir?

adsiz tasarim 2 1556024416

Uygulamaya sahip değilseniz “Google Play Store”dan cihazınıza indirebilirsiniz. Uygulamayı açtıktan sonra karşınıza cihazınızın depolama hafızasındaki videolar gelecek. İzlemek istediğiniz filmin üzerine dokunduktan sonra, alt yazıyı eklemeniz için sağ üst köşede dikey biçimde bulunan üç nokta simgesine dokunun. 

adsiz tasarim 3 1556024444

Bu menü içerisinden Subtitle seçeneğini seçin ve Online Subtitles seçeneğine dokunun. Bu seçeneği seçtikten sonra MX Player alt yazıyı için bir tarama gerçekleştirecek ve “GMT Subititles” ile indirmiş olduğunuz alt yazıyı bularak videoya zaman kayması olmadan ekleyecektir.

MX Player İndir: Android

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir