Daha iyi bir Android deneyimi için telefonunuzda bazı özelilikleri ve ayarları devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

İşte Android akıllı telefonda devre dışı bırakmanız gereken 7 ayar

Arka plan işlemlerini sınırlayın

Özellikle eski ya da düşük RAM’e sahip bir telefonunuz varsa arka plan işlemlerini sınırlayabilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Özellikle uzun süreli kullanımlarda bu performansınızı doğrudan arttıracaktır. Ayarlar > Geliştirici seçenekleri > Arka plan işlem sınırı bölümünden ayarları yapabilirsiniz.

Wi-Fi + Bluetooth taraması

Sürekli Wi-Fi ve Bluetooth taramasının yapılması pil tüketimini arttıracaktır Bluetooth ve Wi-Fi taramasını aynı anda devre dışı bırakmak zor değil. Bunu yapmak için Ayarlar > Konum > Wi-Fi taraması ve Ayarlar > Konum > Bluetooth taramasına seçeneklerine ulaşarak ayarları “kapalı” konuma getirin.

Google Konum geçmişi

Google, hareket geçmişinizi izleyebilir. Bu hem kişisel verileri hem de pil tüketimini etkiler. Ayarlar > Konum > Konum Servisleri > Google Konum Geçmişi > Google Hesabınızda Oturum Aç’ı açın ve etkinlik kontrolleri bölümünden konum geçmişini kapatabilirsiniz.

Arka plan veri kullanımını kısıtla

Android cihazınızdaki uygulamalar, arka planda mobil verilere veya Wi-Fi bağlantısını kullanabilir. Bu durum ise performansı etkileyecektir. Ayarlar > Uygulamalar ya da Ayarlar > Mobil veri ve Wi-Fi > bölümünden arka plan kullanım ayarlarını yapılandırabilirsiniz.

Tüm sensörleri devre dışı bırakma

Geliştirici seçeneklerini etkinleştirdikten sonra Ayarlar > Sistem > Geliştirici seçenekleri > Hızlı ayarlar geliştirici > Sensörler Kapalı adımlarını takip edebilir ve böylece tüm sensörleri devre dışı bırakabilirsiniz.

Kullanım ve teşhis

Android işletim sisteminin iyileştirilmesine yardımcı olmak amacıyla, kullanım ve teşhis bilgileri Google ile paylaşılır. Bu bilgilerin anonim olsa da gereksiz bir iş yükü oluşturmaktadır. Kullanım ve teşhis bilgilerini devre dışı bırakmak için Ayarlar > Google > Sağ üstteki üç noktalı menü > Kullanım ve teşhis > bölümünden ayarları kapalı konuma getirebilirsiniz.

Reklam kişiselleştirmeyi devre dışı bırakma

Android sistemlerde Google Hesabınızla oturum açmış olsanız da olmasanız da reklam platformunu kullanan iki milyondan fazla web sitesinde arama veya banner reklamları alırsınız. Bu reklamların sizinle daha alakalı hale getirmeye çalışan Google, ilgi alanlarını ve yapılan arama metinlerini kullanır. Bunu engellemek için Ayarlar > Google > Reklamlar > Google Hesabı seçimi > Veri ve gizlilik > Reklam Ayarları > Reklam kişiselleştirme bölümünden reklam ayarlarını kapatabilirsiniz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir