Geçen haftalarda resmen duyurulan Google’ın yeni mobil işletim sistemi Android‘in son sürümü 5.0 Lollipop, nihayet bazı cihazlar için indirmeye sunuldu. Yeni nesil Android sürüm güncellemesi ilk olarak Google Nexus cihazlara gelecek.

Google’ın yeni tasarım anlayışı Material Design ile gelecek olan Android 5.0 Lollipop güncellemesini bugünden itibaren indirmek mümkün olacak. Herkesin aynı anda indiremeyeceği güncelleme kullanıcılara dalga dalga aktarılacak.

İlk olarak Google Nexus serisinden başlayacak olan Android 5.0 Lollipop güncellemesi daha sonra Nexus 4, 5, 7 ve Nexus 10 cihazlara gelecek. Yeni çıkacak olan Nexus 6’da Lollipop işletim sistemiyle piyasaya sürülecek. En düşük cihaz konfigürasyonuyla bile sorunsuz çalışması için geliştirilen Lollipop, Google’ın gelişmekte olan ülkeler için sunduğu ucuz akıllı telefonu Android One‘da da kullanılabilecek.

Grafik yapısındaki değişikliklerinde yanı sıra yenilenen kilit ekranı, geliştirilmiş uyarı sistemi, yeni Multitask yönetimi gibi teknik güncellemelerin getirildiği Lollipop’u, Google’ın üretimi dışındaki Android cihaz sahipleri, her üreticinin kendi özelleştirilmiş sürümünü yayınladıkları için bir süre daha beklemek zorundalar.

Google’ın yeni mobil işletim sistemi Android 5.0 Lollipop‘u destekleyen cihazlar listesini aşağıda bulabilirsiniz.

Google

Nexus 4
Nexus 5
Nexus 7 (1. Ve 2. generasyon)
Nexus 10

Motorola

Moto X (1. Ve 2. generasyon)
Moto G (1. Ve 2. generasyon)
Moto G 4G LTE
Moto E
DROID Ultra
DROID Maxx
Droid Mini

Sony

Xperia Z
Xperia ZL
Xperia ZR
Xperia Tablet Z
Xperia Z1
Xperia Z1S
Xperia Z Ultra
Xperia Z1 Compact
Xperia Z2
Xperia Z2 Tablet
Xperia Z3
Xperia Z3v
Xperia Z3 Compact
Xperia Z3 Tablet Compact

HTC

HTC One M7
HTC One M8
HTC One Mini
HTC One Mini 2

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir