Android 15 için Beta süreci devam ederken NfcCharging adıyla yeni bir özellik ortaya çıktı. Desteklenen cihazlar NFC ile şarj edilebilecek.

Akıllı cep telefonlarında şarj konusunda esnek yapılar geliştirilmeye devam ediyor. Uzun yıllar boyunca kablolu bir şekilde şarj işlemin yapıldığı cep telefonlarında son yıllarda kablosuz şarj teknolojileri geliştiriliyor. Bununla birlikte şarj hızlarının yükseltmesi konusunda da önemli gelişmeler yakalandı. Ancak şimdi Android 15 ile birlikte şarj konusunda çok farklı bir yaklaşım sergileniyor. Öyle ki NFC ile şarj özelliği beta sürümde görüldü.

Android 15 ile NFC Şarj Dönemi Başlayacak

2024 yılında Android 15 işletim sistemini piyasaya sürecek Google, yeni sistemini Beta programında deniyor. Beta kullanıcılarının yaptığı incelemeler ve kod yapısında gerçekleştirilen analizler pek çok özelliğin de ortaya çıkarılmasını sağlıyor. Bu kapsamda yeni modelde NFC ile şarj etme imkanı sağlayacak. Bir çeşit kablosuz şarj teknolojisi olacak NFC şarjı, Android 15 işletim sisteminde desteklenecek.

Android 15’e NFC ile Kablosuz Şarj Özelliği Geliyor
Android 15’e NFC ile Kablosuz Şarj Özelliği Geliyor

NFC aslında genellikle dosya paylaşımı ya da temassız ödeme gibi işlemlerde kullanılan bir teknoloji. Ancak Android 15 Beta sürümünde bu özellik şarj için kullanılacak. NFC teknolojisi ile kablosuz bir şekilde şarj edilebilecek olan bu cihazlar, Android 15 ile yepyeni ve pratik bir kullanım elde edecek. Bu şarj seçeneğinde 1W güç elde edebilecek kullanıcılar, kuşkusuz hızlı bir şarj süreci elde etmeyecek. Ancak gelecekte geliştirmeler ile birlikte hem daha fazla cihazda hem de daha hızlı bir şekilde NFC şarjı deneyimi yaşanabilecek.

NFC Şarjı Neler Sunacak?

Şu an için sadece Beta testlerinde görülen Android 15 özelliği için çok kısıtlı bir bilgi bulunuyor. Android 15 kullanan tüm telefonlarda kullanılıp kullanılmayacağı, NFC donanımlarında ek bir değişiklik gerektirip gerektirmeyeceği bilinmiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir