Android cephesinde Android 15 süreci resmen başlıyor. Peki, Android 15 ne zaman çıkacak, telefonlara ne zaman gelecek? İşte yol haritası ve planlamalar…

Android telefon kullanıcıları için Android 15 heyecan verici özelliklerle gelecek. Google cephesinde çalışmaların büyük oranda tamamlanmasıyla birlikte Android 15 ne zaman çıkacak sorusu da yanıtlarını buldu.

Android 15 Ne Zaman Çıkacak?

Android 15, mobil işletim sistemi için geniş bir değişiklik içeriyor. Google, önceki sürümlerde olduğu gibi Android 15’te de benzer bir dağıtım planı izleyecek. Yapılan son açıklamalarda Android 15 Geliştirici Önizleme 1 olacak. Bunun ardından ise Beta sürüm ile testler devam edecek. Beta test süreci tamamlandıktan sonra ise son kararlı sürüm yayınlanarak yıl sonuna doğru Android 15 piyasaya sunulmuş olacak.

Android 15 Ne Zaman Çıkacak? Telefonlara Android 15 Güncellemesi Ne Zaman Gelecek?
Android 15 Ne Zaman Çıkacak? Telefonlara Android 15 Güncellemesi Ne Zaman Gelecek?

Şu anda Android 15 için geliştirici süreci başlatılmış durumda. 16 Şubat tarihi itibariyle başlatılan dağıtımlarda Mart sonuna kadar sürece devam edilecek. Bu süreçte güncellemeyi test edebilecek kullanıcıların Google Pixel modellerini kullanması gerekiyor.  İşte Android 15 güncellemelerini ilk test edebilecek modeller

  • Pixel 8 ve Pixel 8 Pro
  • Pixel 7 ve Pixel 7 Pro
  • Pixel 7a
  • Pixel 6 ve Pixel 6 Pro
  • Pixel 6a
  • Pixel Fold
  • Pixel Tablet

Android 15, zaman içinde diğer üreticilerden daha fazla telefona gelecek. Ancak Geliştirici Önizleme aşamasında sadece listelenen modellerde Android 15 deneyimi elde edilebilecek. Ellerinde uyumlu bir cihaz olmayanlar için ise farklı ve alternatif yöntemler tercih edilebilir. Bunun için de Android Stüdyo içerisinde yer alan resmi Android emülatörü tercih edilebilir. Ancak bununla da yine sınırlı bir deneyim yaşanacağı unutulmamalı. Geliştirici Önizleme sürecinde 2 farklı güncelleme yapılacak. Bu güncellemelerden ikincisi Mart ayında yayınlanacak.

Google resmi yol haritasına göre, Android 15’in ilk beta yapısı ise Nisan ayında piyasaya sürülecek. Beta dönemi ise herkese açık bir süreç. Bu nedenle cihazların beta testlerine kaydettirilmesiyle birlikte Pixel modellerin dışında da Android 15 deneyimi yaşanabilecek. Ancak bu testlerin kullanıcıların ana telefonu üzerinden yapması önerilmiyor. Pek çok sorun ve açık olabilecek Android 15’te test süreçlerinin güvenli bir şekilde yürütülmesi öneriliyor.

Beta sürecinde ise 4 büyük beta güncellemesi sunulacak. Temmuz ve Ağustos dönemlerine doğru finale en yakın halini alacak Android 15, sonrasında ise çıkış tarihine yaklaşmış olacak.

Android 15 Son Çıkış Tarihi

Android 15 Ekim ve Eylül ayı itibariyle resmen piyasaya sunulmuş olacak. Yeni sistemi merak edenlerin belirtilen takvimleri takip etmesi yeterli. Google Android 15 sayfasında da tüm bilgiler, güncellemeler detaylı olarak kullanıcılara aktarılıyor. Böylece ister kullanıcı isterse de geliştiriciler için süreci takip etmek kolaylaştırılıyor. Teknik rapor, yönergeler için Android 15 sayfasını takip edebilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir