Android 14 tabanlı LineageOS 21 için resmi duyuru yapıldı. Duyuru ile yeni sürümde yer alan tüm özellikler paylaşıldı. işte detaylar.

LineageOS için yeni sürüm duyurusu yapıldı. Android 14 işletim sistemini temel alan yeni sistem LineageOS 21 olarak duyuruldu. Yeni güncelleme ile sistemde kararlılık ve güvenlik noktasında değişiklikler yapıldı. Kullanıcı deneyimini iyileştiren yeni özelliklerde Glimpse gibi yeni galeri uygulaması yer alıyor. Pek çok uygulamada Material You tasarımıyla yeniliğe gidilen LineageOS, görünümde değişiklikleriyle dikkat çekiyor.

Android 14 tabanlı LineageOS 21 Duyuruldu
Android 14 tabanlı LineageOS 21 Duyuruldu

LineageOS 21 Duyuruldu

“Söz verdiğimiz gibi, onu geliştirmeye ve yeni özellikler eklemeye devam ettik.” denilerek tanıtımı yapılan LineageOS 21’de  pek çok iyileştirme ve yenilik bulunuyor. Yenilenen sürümde kullanıcı arayüzünde değişiklikler yapılarak daha pratik bir kullanım hedeflendi.  Geliştirilmiş QR kod tarayıcı, Google Asistan ses işlemleri için gelişmiş destek, fotoğraf ve video yansıtma seçenekleri ilk bakışta dikkat çeken yenilikler arasında. Cihazın aşırı ısınmasına yönelik de işlemler yapan LineageOS, 21. sürüm ile kullanıcıları aşırı ısınmaya yönelik uyaracak. Cihazın sıcaklığı çok yüksek seviyelere ulaştığında ise özel koruma önlemleri devreye girecek. LineageOS 21’deki diğer özellikler şöyle;

Bazı gelişmiş video işleme ayarları eklendi.

HDR video kaydı desteği eklendi.

Hesap Makinesi yeniden tasarlandı. Gelişmiş hesaplamalar yapılabiliyor. Formüller ve daha fazlası için destek getirildi.

Kişiler, çeviri, mesajlaşma uygulamaları Material You tasarımı kazandı. Önceki nesle göre daha gelişmiş tasarım kazandırıldı.

LineageOS 21 ile birlikte LineageOS 19.1 için destek kesildi. Bu nedenle yeni güncelleme alınarak LineageOS 19.1 kullanılmasının sona erdirilmesi gerekiyor. LineageOS 21 sürümünü almak isteyenlerin cihazlarındaki güncelleme bölümüne göz atması yeterli. Yeni güncelleme sonrasında kullanıcılar cihazlarına LineageOS 21 geldiyse güncelleme ile almaya başlayabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir