Henüz test aşamasında olan Android 13, şimdilerde hakkında çıkan söylentilerle büyük bir merak uyandırıyor. Android 13’ün en büyük iyileştirmelerden birinin güncelleme kurulumuyla ilgili olacağı dile getiriliyor. 

Google’ın yeni Android 13 sürümüyle ilgili olarak her geçen gün yeni söylentilerde gelmeye devam ediyor. Testleri devam etmekte olan Android 13’le ilgili dün yapılacak olan değişiklikler çıkan söylentiler ile beraber Android kullanıcıları için merak uyandırmayı başarıyor. Dün Google’ın yeni Android sürümü ile beraber iki operatörü birden bağlanabileceğiniz eSIM teknolojisini destekleyeceği dile getirilmişti. Yeni teknolojilere ayak uydurmasının yanı sıra Android 14’le beraber kullanıcıların telefonlarını güncelleme sürelerinde de iyileştirmeler yapılması bekleniyor.

11 2

Güncelleme kurulumu sadece 45 saniye sürecek

Google’ın Android 13 için için yapılan testlerden birinin de güncellemeler üzerine olduğu dile getirildi. Sık sık haberlerle gündeme gelen Mishaal Rahman tarafından ortaya atılan bilgiler, Android 13 ile birlikte DSU ve GSI sistemlerinde güçlü iyileştirmeler yapılabilir. Rahman’ın ortaya atıldığı iddialara göre ise küçük bellek artışı sayesinde (8KiB’den 64KiB’e) hem fiziksel hem de sanal cihazlarda dinamik sistem kurulum süreleri önemli oranda hızlanacak. Android 13 sürümü ile beraber yapılan iyileştirmeler ile beraber fiziksel cihazlardaki kurulum süresi 2 dakika 2 saniyeden 45 saniyeye; sanal cihazlardaki kurulum süresi için 45 saniyeden 30 saniyeye düşürülebilecek.

Epic Games toplamda 370 TL değerindeki 2 oyunu ücretsiz sunuyor

Bunun yanı sıra Android akıllı cihazlardaki güncelleme ekranında da bazı değişiklik yapılması bekleniyor. Rahman’ın ortaya attığı iddialara göre mevcut güncelleme ekranındaki “Yükleniyor” yazısı yerine kurulumun hangi aşamada olduğunu gösteren bir ilerleme çubuğu sunulacak. Android 13 ile beraber sunulacak olan diğer değişikliklerin ise ‘system_ext’ ve ürün resimlerinin de desteklenmesi olduğuna dair iddialar bulunuyor. Bu özellikler şu an için Android 13’ün Geliştirici Önizlemesi’nde mevcut olmadığı ve test aşamasında oldukları da dile getiriliyor.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir