Daha büyük ekranlara sahip telefonlar için özel bir sürüm geliştireceğini duyuran Google, Android’in bu sürüm için ilk beta versiyonunu duyurdu.

Android 12L olarak adlandırılan yeni sürüm Pixel 3A ve daha sonrasında piyasaya sunulan tüm telefon modellerinde kullanılabilir durumda. Bu bakımdan yeni işletim sistemi versiyonunu denemek isteyenler beta ile güncellemeyi alabilir. 

Lenovo Tab P12 Pro’ya gelecek

Android işletim sisteminin geniş ekranlar için özel uyarlaması olacak Android 12L’nin, piyasaya sunulacağı ilk modellerinden birisi ise Lenovo TAB P12 Pro olacak. Şu anda satışta olan tablet için önümüzdeki dönemlerde yeni bir güncelleme yapılacak ve böylece Beta versiyonu itibariyle geniş ekranlar için uyarlanan Android deneyiminin yaşanmasına imkan tanınacak.

Android 12L

Android 12L Beta 1 güncellemesi olarak yeni sistemi denemek isteyenlerin öncelikle Beta programına kayıt yapması gerekiyor. Programın etkinleştirilmesi ile birlikte kullanıcıların yeni güncellemelerini alması ve telefonlarında kullanabilmesi de mümkün hale geliyor. Beta 1’in ardından 2022 yılının ocak ve şubat aylarında 2 beta sürümün yayınlanması planlanıyor. Özellikle katlanabilir ekranların daha yaygın hale gelmesi ile daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak isteyen Google, katlanabilir ekranlar ile birlikte tablet ve daha büyük ekranlara sahip cihazlar için bu özel sürümü geliştiriyor. 2022 yılı itibari ile kararlı sürümü ile kullanıma sunulması beklenen Android 12L, geniş bir ekranda kullanılacağı için daha gelişmiş özellikler ile desteklenecek ve normal sürüme göre işlevselliği arttırılacak. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir