Uzun bir süredir geliştirme aşamasında olan Android 12 sonunda kararlı olarak yayınlandı. Güncelleme alan telefonlar yeni özellikler ile gelişti. 

Geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde duyurusu yapılan ve ilk betası Google I/O 2021 etkinliği le beraber sunulan Android 12, sonunda bazı telefonlar için kararlı bir şekilde sunuldu. Akşam saatlerinde bir lansman gerçekleştiren Google, yeni Pixel 6 serisini Tensor işlemcisi ile beraber kullanıcıların beğenisine sunarken, Android’in son sürüm telefonlarla beraber kullanıcıların beğenisine sunuldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl içerisinde de Pixel modeller ile beraber Android’in en güncel sürümünü kullanıcıların beğenisine sunan Google, Android 12’yi 10 farklı telefon için kullanıma sundu. 

Android 12, Pixel modeller için sunuldu

Aylardır test sürecinde olan ve kullanıma sunulmak adına yeni Pixel serisini bekleyen Android 12, gerçekleştirilen bu etkinlik ile beraber kullanıcıların beğenisine sunuldu. Pek çok Pixel modeline yeni güncelleme getiren Google ilerleyen süreçlerde diğer üreticilerin cihazlarına da yeni sürümler gelebilir.

4 10

Meterial You adı verilen bu renkli bir tasarımla kullanıcıların işini kolaylaştırmak adına sunulan Android 12, işletim sistemi tarihindeki en önemli tasarım değişikliğini kullanıcıların beğenisine sundu. Yeni sürüm ile beraber uygulama ikonları simge paketine ihtiyaç duymadan düzenleme yapılacak. Aynı zamanda daha hızlı animasyon, daha akıllı bildirimler, gizli panolar ve aynı zamanda kaydırılabilir ekran görüntüleri bu güncelleme ile sunulacak. 

Android 12 alan Google Pixel cihazları

Pixel 3 kutusundan çıkarken Android 9 ile beraber geliyor. Pixel 3 ve sonrasında gelen tüm Android 12 güncellemesi sunan Google, Ekim 2021 güvenlik yamasını akıllı cihazlara sundu. Aşağıda yer alan modeller ayarlar kısmından otomatik olarak güncellenebilirken bilgisayar ile de manuel olarak yükseltilebilir. 

Pixel 3

Pixel 3 XL

Pixel 3a XL

Pixel 4

Pixel 4 XL

Pixel 4a

Pixel 4a 5G

Pixel 5

Pixel 5a

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir