Android ekosisteminin en popüler özelleştirilmiş ROM sürümlerinden birisi olan LineageOS güncellendi. Söz konusu bu yeni güncelleme ile beraber LeneageOS 17.1 sürümüne yükseltildi ve Android 10’un özellikleri kolay bir şekilde kullanıcılara sunulmaya başlanıldı. ABD merkezli Google tarafından geliştirilmesi sürdürülen Android işletim sistemi bugün için milyarlarca cihazda kullanılmaya devam ediliyor. Bu işletim sisteminin en önemli yönü açık kaynak kodlu olmasından ötürü bağımsız geliştiriciler tarafından hem de akıllı telefon üreticileri tarafından Android’in bu özelliğinden faydalanılıyor ve bu sayede özelleştirilmiş arayüz sürümleri karşımıza çıkıyor.

Android işletim sistemli telefonlar sunan telefon üreticileri bu cihazlara birkaç yıl özellik güncellemesi sunuyorlar. Ancak kullanıcılar ise telefonlarına yeni özellikler kazandırabilmek için özelleştirilmiş olan Android sürümlerini tercih ediyorlar. Bağımsız geliştiriciler tarafından sunulan bu sürümler ise piyasada onlarca bulunuyor. Sizde Android ekosistemini yakından takip ediyor iseniz ve başarılı bir ROM arıyorsanız, LineageOS’u deneyimleyebilirsiniz. Bu sürüm birkaç yıldır kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği bir sürüm diyebiliriz.

LineageOS 17.1 ile gelen yenilikler neler?

1 1585992227

Geliştirici ekip tarafından bu yeni sürümde kullanıcılar için önemli yenilikler de bulunuyor. Kullanıcılar ROM kullanırken, tüm telefon yönetimini elinde hissetmek istiyor. Geliştirici ekip ise önceki sürümlerdeki gibi bu yeni sürümde de yazılı stilinden, uygulama simgeleri ve arayüz öğelerine kadar değiştirme imkanı sunuyor. LeneageOS 17.1’in en etkileyici ve sevilen özelliklerinden birisi ise yeni ekran görüntüsü arazüyü oluyor. Kullanıcılar artık ekranın küçük bir bölümünü kolay bir şekilde seçerek ekran görüntüsü alabilecekler.

Trebuchet Launcher aracılığı ile uygulamaları gizleyebilecek ve bu uygulamalara parmak izi tarayıcısı ile erişebilecekler. Diğer yandan parmak izi sensörü tarafından ekran içindeki parmak izi sensörlerine bu ROM destek vermiyordu. Ancak LineageOS 17.1 güncellemesi ile beraber bu sorunda giderilmiş oldu. Ayrıca pop-up ve dönen kamera gibi donanım yeniliklerine de artık destek geldi. LineageOS’un önceki bazı sürümlerinden Wi-Fi Display adlı bir özellik yer alıyordu. Bu özellik daha sonra kaldırılırken, Android 10 ile beraber 17.1 sürümünde tekrardan bu özellik geliyor. Ayrıca yeni güncelleme ile ocak, şubat ve mart ayı güvenlik yamaları da toplu olarak sunuluyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir