Doğru anahtar kelime seçimi yapmak iyi bir arama motoru optimizasyonu (SEO) için oldukça önemlidir. Sitenizin trafiğini arttırmak istiyorsanız doğru hedef kitleyi bulmak sizin için bir zorunluluktur. Potansiyel hedef kitlenizi belirlemeniz için iyi bir araştırma yapmanız gerekebilir. Araştırma sonucunda belirlediğiniz anahtar kelimelerinizle kaliteli içerikler oluşturabilir ve site trafiğinizi arttırabilirsiniz. Peki anahtar kelime seçimi nasıl yapılır?

Anahtar kelime seçimi nasıl yapılır?

İşinizi iyi şekilde tanımlayın

Anahtar kelime seçimi yapmadan önce yaptığınız işi basit ve iyi bir şekilde tanımlamanız gerekmektedir. Alanınıza hakim olmanız ve bu alanda neler yapıldığını bilmeniz anahtar kelime seçimi yapmanızın bir başlangıcı olur. İşinizi en iyi şekilde tanımlayan basit kelimeler, sizin anahtar kelimeleriniz olabilirler.

Müşteri gibi düşünün

Anahtar kelime araştırması yaparken kendinizi müşteri gibi düşünmelisiniz. Bir ürün ya da bir konu hakkında araştırması yaparken Google üzerinden nasıl aratacağınızı belirleyin. Belirlediğiniz anahtar kelimeler ile Google’da arama yapıp çıkan sonuçları inceleyebilirsiniz. Daha fazla fikir almak için çevrenizdeki insanların aradığınız içerik konusunu ya da ürünü Google üzerinden nasıl arattığını sorup fikir alabilirsiniz.

SEO danışmanlığı nedir?

Rakip sitelerin anahtar kelimelerini inceleyin

Bulunduğunuz sektör içindeki rakiplerinizi belirlemek ve yaptıklarını incelemek oldukça önemlidir. Google sıralamalarında üst sıralarda bulunan rakiplerin web sitelerini inceleyebilir ve kendinize anahtar kelimeler bulabilirsiniz. Rakipleriniz sizin gözden kaçırdığınız anahtar kelimeleri kullanmış olabilir. Rakip web sitelerin meta açıklama kısımlarını incelemeniz de doğru anahtar kelime seçimi yapmanıza yardımcı olabilir.

Anahtar kelime seçim araçlarını kullanın

anahtar kelime seçim araçları

Anahtar kelime seçimi yapmanın en iyi yollarından birisi anahtar kelime seçim araçlarıdır. Anahtar kelime seçim araçları sizin alanınızla ilgili anahtar kelimeleri listeler, arama hacimlerini gösterir, zorluk derecelerini yazar. Anahtar kelime seçim araçlarını kullanarak daha hızlı ve net bir şekilde anahtar kelimelerinizi belirleyebilirsiniz. Peki bu anahtar kelime seçim araçları nelerdir;

Google Anahtar Kelime Planlayıcı

Google Anahtar Kelime Planlayıcı, Google reklam kampanyaları için tasarlanan bir anahtar kelime aracıdır. SEO uyumlu içerik yazarken buradan kolaylıkla anahtar kelimelerinizi belirleyebilirsiniz. Kullanımı ücretsiz olan Google Anahtar Kelime Planlayıcı birçok kişi tarafından kullanılmakta ve iyi sonuçlar vermektedir.

Semrush

Semrush dijital pazarlama alanında en çok kullanılan anahtar kelime seçim araçlarından birisidir. Semrush sayesinde rakiplerinizin kullandığı anahtar kelimeleri kolayca bulabilirsiniz. Hangi anahtar kelimenin sitenize ziyaret çektiğini kolayca belirleyebilir ve hızlı bir şekilde içeriklerinizi yazabilirsiniz. Semrush ücretli bir anahtar kelime seçim aracıdır.

Ahrefs

Ahrefs anahtar kelime seçim araçlarının başında gelmektedir. Ahrefs rakip analizi yapmanıza, anahtar kelimeler bulmanıza yardımcı olur ve anahtar kelimelerin aranma sayıları, zorluk dereceleri gibi birçok bilgiyi de sizinle paylaşır. Ancak Ahrefs’te Semrush gibi ücretli bir anahtar kelime seçim aracıdır.

Doğru domain seçmek için dikkat edilecek 10 madde

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler seçin

Uzun kuyruklu anahtar kelimeler en az üç kelimeden oluşmaktadır. Bu tür anahtar kelimeler, daha düşük hacimli olsa da düşük rekabetleriyle daha hızlı trafik çekilmesine yardımcı olur. Özellikle yeni bir web sitesi için yüksek aranma hacimleri olan kelimeler yerine uzun kuyruklu anahtar kelimelerin seçilmesi, rekabette daha iyi performans gösterilmesini sağlar.

Anahtar kelime seçimi nasıl yapılır ile ilgili detayları yazımızda sizlere anlattık. Bunun gibi daha birçok içeriği indir.com platformunu ziyaret ederek bulabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir