Tarımla ilgilenen kişiler için veriye dayalı teknolojiler üzerinde çalışan ve üretim yapan Hollanda merkezli Agurotech, ilk yatırım turunda 1,5 milyon euro yatırım aldı. Özellikle tarım ve bahçecilik denilince akla ilk gelen ülkelerden biri olan Hollanda merkezli şirket, tarıma odaklanan kişiler için teknolojik çözümler üretiyor.

Tarımla ilgilenen ve bu alanda faaliyet gösteren kişiler için veriye dayalı teknolojiler üzerinde çalışan ve üretim yapan şirket, düzenlenen Seri A turda 1,5 milyon yatırım aldı. Tur, yatırımları ile şirkete katkı sağlayan Navus Ventures ve ROM InWest‘in katılımıyla gerçekleşti. Her iki yatırımcı da parayı daha fazla dijitalleşmeye ve tarımda hammaddelerin daha verimli kullanılmasına katkıda bulunmak için kullanmak istediklerini belirtiyor.

3 sene önce Joelle van den Brand ve Lilia Planjyan tarafından kurulan girişim, su vb doğal kaynakların verimli ve tasarruflu şekilde kullanılmasına destek olacak bilgiyi ve fikirleri çiftçilere sunarak onlara yardımcı olmayı amaçlıyor. Algılama teknolojisi, hava durumu sistemleri ve yazılım gibi özel donanım ve yazılım ürünleri ortaya çıkarıyor, üretimini yapıyor ve dağıtıyor.

Agurotech 1,5 milyon euro yatırım topladı

Çiftçilere destekleyecek olan yazılım, toprak koşulları, yerel hava durumu ve yapay zekâ destekli tahminler konusunda eş zamanlı ve doğru bilgiler veriyor. Ayrıca bu girişim, ürünleri ile kaynakları daha etkin kullanmak isteyen çiftçilere destek oluyor.

Agurotech kurucu ortağı Joelle van den Brand, “Kaynakları daha verimli kullanarak mahsul verimini artırabileceğimizi gösterdik. Bu da sürdürülebilirliği olumlu yönde etkiliyor. Sadece Hollanda’da veya Avrupa’da değil, tüm dünyada gerçekleşiyor. Bu yatırım sayesinde şirketimizi daha da büyütebilir ve büyütebiliriz. Önümüzdeki 5 yıl içinde büyümeyi ve kilit segmentlerde uluslararası pazar liderliğini elde etmeyi umuyoruz.” dedi.

Yatırım sayesinde Agurotech firması birçok uluslararası pazara girebilecek. Girişim, şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı ve sensör odaklı tarım girişiminin de üretimini ve teknolojisini artıracak. AB sponsorluğundaki “LIFE – The Future of Farming” de üretimi büyütürken Agurotech’in teknolojisini kullanacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir