Dünyanın en büyük ve en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan Nvidia, eski ismiyle Facebook olarak bilinen Meta şirketini geride bırakarak Amerika’nın en değerli yedinci şirketi olmayı başardı. Donanım ürünlerini takip etmekten keyif alanların yakından tanıdığı Nvidia, geçtiğimi saatler içerisinde sunduğu raporu ile beraber önemli bir yükseliş sağladı. 

Nvidia Meta’dan daha değerli oldu

Geçtiğimiz saatler içerisinde Nvidia 2021’in son çeyrek dönemi için yani mali anlamda değerlendirme yapıldığında mali yılın üçüncü çeyreği için veriler aktarıldı. Nvidia’nın bu piyasa değeri 667 milyar dolar olarak belirtildi. Bu rakamlar şirketi, Meta’nın önüne geçirerek ABD’nin en değerli 7. şirketi yapmış oldu. Eski ismiyle Facebook olarak bilinen Meta’nın şu anki değeri ise 631 milyar dolar olarak belirtildi. Esasında burada elbette ki Nvidia’nın elde ettiği bir başarı vardır. Ancak Meta’nın geçtiğimiz haftalar içerisinde bir kayıp yaşadığı da biliniyor. 

Sony, efsane Walkman’i geri getiriyor

Yine özellikle son çeyrek dönem içerisinde Nvidia’nın ciddi bir kazanç sağladığını da bilmek gerekir. Listeye bakıldığında Nvidia’nın şu an için üst sırasında Berkshire Hathaway ve onun değeri de 720 milyar dolar şeklinde belirtildi. Son olarak ise geçtiğimiz günler içerisinde Nvidia’nın Arm’ı sarın almaktan vazgeçtiğini de belirtmek gerekir. Nvidia’nın satın alım işlemlerinden vazgeçmesinin ardından gözler Microsoft’un Activision Blizzard satın alımına döndüğünü de belirtmek gerekir. Şu an için konuyla ilgili elde edilen bilgiler bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir