AMD; veri merkezi alanında etkinliğini arttırmak için yeni bir yatırım yaptı. Şirket Pensando satın alımını tamamladı.

AMD tarafından stratejik bir yatırım yapıldı. Veri merkezi ürünlerinde dünyanın önde gelen şirketleri arasında bulunan Pensando, AMD tarafından 1.9 milyar dolar karşılığında satın alındı. İki şirket arasında yapılan anlaşma sonrasında resmi aşamaya geçiş yapıldı. AMD başkanı ve CEO’su Dr. Lisa Su tarafından yapılan basın açıklaması ile duyurulan satın alma, çip portföyü ve küresel veri merkezi alanında AMD’nin daha da güçlenmesini sağlayacak. Bu nedenle satın alma sektörde büyük bir dikkat çekti.

AMD Pensando satın almasından mutlu

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Dr. Lisa Su, yeni yatırım için büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. CEO açıklamasında , “En iyi performans, güvenlik, esneklik ve en düşük toplam sahip olma maliyetine sahip öncü bir veri merkezi oluşturmak için çok çeşitli bilgi işlem motorları gerekir. Tüm büyük bulut ve OEM müşterileri, veri merkezi tekliflerini güçlendirmek için EPYC işlemcileri benimsemiştir. Bugün, Pensando’yu satın almamızla birlikte, yüksek performanslı CPU, GPU, FPGA ve uyarlanabilir SoC portföyümüze lider bir dağıtılmış hizmetler platformunu ekliyoruz. Pensando ekibi, bulut, kurumsal ve diğer müşterilerimiz için liderlik çözümleri sunma yeteneğimizi genişleten çip, yazılım ve platform düzeyinde birinci sınıf uzmanlık ve kanıtlanmış bir yenilik getiriyor.” dedi.

Yatırım ve satın alma öncesinde Pensando hizmetleri sektör liderleri tarafından tercih ediliyordu. Bu şirketler arasında ise Goldman Sachs, IBM Cloud, Microsoft Azure ve Oracle Cloud yer alıyor. AMD’nin şirketi satın alması, tüm bu şirketlere de hizmet satmasını sağlayacak. Böylece iş ağı genişleyecek AMD, diğer şirketler ile farklı iş birlikleri de yapabilecek. Satın alma sonrasında Pensando şirket yöneticileri de AMD bünyesine geçecek.

Açıklamalara göre Pensando CEO’su Prem Jain ve şirkette çalışanlar AMD bünyesinde çalışmaya devam edecek. Yeni satın alma ve yatırımın kurumlar tarafından onaylanmasının ardından AMD’nin Pensando ile ilgili yeni planlamalarını da duyurması bekleniyor. Son dönelmede yeni ürün ve hizmetleriyle önemli bir gelişim içerişinde olan AMD’nin 2022 yılındaki yatırımlarına devam etmesi bekleniyor.

AMD
Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir