Ekran kartı üretimi ile adından söz ettiren Nvidia’nın dikkat çeken RTX Voice teknolojisine rakip olarak AMD tarafından yeni bir ürün geliştiriliyor. İlk aşamada yalnızca Nvidia’nın RTX serisi ekran kartlarına özel olan RTX Voice teknolojisi, daha sonra GTX serisi ekran kartları için gelmiştir.

Bu dikkat çekici teknoloji, mikrofonunuzun yanınızda yüksek sesler olsa da sadece sesinizi kaydetmenize yardımcı olur. Yapay zeka temelli çalışan bu gelişmiş teknoloji, istenmeyen arka plan seslerini başarılı bir şekilde ortadan kaldırıyor. RTX Voice teknolojisini bir kez daha gündeme getiren detay ise AMD oldu. Yanlışlıkla yayınlandığı iddia edilen bir video ile ortaya çıkan teknoloji “Noise Suppression” olarak geçiyor ve benzer bir şekilde yapay zeka kullanarak istenmeyen sesleri kolaylıkla engelliyor. Böylelikle yalnız kendi sesinizi kayıt altına alabilirsiniz.

AMD’nin Radeon ekran kartları özelinde adrenalin yazılımı entegre bir şekilde gelecek ve böylelikle hemen her yerde kullanılması mümkün olacak olan Noise Suppression, şu an için tam olarak nasıl bir performans sergilediği bilinmiyor. Fakat AMD’nin bu konuyla ilgili olarak Nvidia’nin önemli oranda gerisinde kalması da beklenmiyor. Sistemin RTX Voice’u önemli miktarda geçmesi ise sürpriz olacak gibi gözüküyor. Bilindiği üzere Nvidia’nın ekran kartların özel bir DLSS teknolojisi bulunuyor. Söz konusu bu teknoloji temel olarak düşük çözünürlüklü yapay zeka ile yükseltilerek önemli düzeyde performans artışı sağlıyor. Buna benzer bir teknoloji uzun bir zamandır AMD tarafında da bulunuyordu. AMD, Nvidia’nın RTX Voice ve DLSS gibi çalışmalarını geç de olsa taklit ediyor. Bu ikili arasında yaşanan rekabetin faydaları ise kullanıcı tarafında yaşanacak.

Epic Games bu hafta iki oyunu ücretsiz sunuyor

AMD

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir