AMD’nin geliştirdiği RDNA 4 mimarili ekran kartlarında performansın beklentilerin altında kalabileceği öne sürüldü. İşte detaylar.

RDNA 4 mimarisi ile geliştirdiği yeni modelleriyle dikkat çeken AMD; yeni modelleriyle ilgili bilgilerle gündemde. Şirket cephesinden bugüne kadar ciddi bir açıklama yapılmamış olsa da RDNA 4 ile geliştirilen üst seviye kartlardan, Radeon RX 7900 XTX modellerinden dahi yavaş olacak. Bu da performans noktasında beklentilerin altında kalacak yeni modeller için şimdiden soru işareti oluşturdu.

RDNA 4 Tepe Modelleri Beklentileri Karşılamayacak

RDNA 4 destekli yeni modeller için AMD’den bir açıklama gelmedi. Piyasadaki son raporlarda ise RDNA 4 destekli Radeon RX 8000 serisinin yeni dönem başlatacağı belirtildi. Ancak bu donanımlar, performansta sınıfta kalabilir. Zira gelen ilk bilgilere göre yeni nesil ekran kartlarında performans bir önceki seri RX7900 XTX’i bile geçemeyecek düzeyde. RX 7800 XT’ye göre yüzde 15 oranında bir hız artışının beklendiği yeni RDNA 4 mimarileri başlangıçta düşük performans nedeniyle tercih edilmeyebilir.

AMD’nin RDNA 4 Ekran Kartları Beklentilerin Altında Kalabilir
AMD’nin RDNA 4 Ekran Kartları Beklentilerin Altında Kalabilir

RDNA 4’ün Rakipleri Belli Oluyor

Mevcut raporlar, yeni donanımların piyasadaki rakiplerinin de ortaya çıkmasını sağladı. Radeon RX 8000 serisiyle ilk modellerini piyasaya sunacak AMD; yeni modelleriyle GeForce RTX 4070 Ti SUPER ve Radeon RX 7900 XT ile rekabet edecek. Orta segmentte yer alacak yeni seri hakkındaki performans düşüklüğü için ayrıntılar paylaşılmadı. Bu kapsamda ise performans mı yoksa donanım gücünde mi düşüş olacağı bilinmiyor.

AMD
Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir