AMD, CES 2022’de düzenlediği etkinlikte yeni Ryzen işlemcileri ve yeni teknolojileri kullanıcıların beğenisine sundu.

Teknoloji tutkularının uzun zamandır beklediği CES 2022 etkinliği hız kesmeden devam ediyor. AMD, dizüstü bilgisayarlar için yeni Ryzen 6000 CPU’sunu CES 2022’de resmi olarak duyurdu. Şirketin güncellenmiş Zen 3 Plus mimarisine, yeni bir 6nm işlem düğümüne ve AMD’nin entegre GPU’lar için ilk RDNA2 grafik mimarisine sahip.

AMD, Microsoft’un yeni güvenlik sistemini kullanarak ilk çipi üretimi gerçekleştirdi

AMD bugün Ryzen 6000 dizüstü bilgisayar işlemcisini piyasaya sürdü. Microsoft’un yeni Pluton güvenlik işlemcisini kullanan ilk çip olarak da konuşulmuştu. Özünde, bu sistemin Windows PC’nize Xbox benzeri güvenlik getirmek ve donanımınızı ve şifreleme anahtarlarınızı korumak için tasarlanmış yeni nesil bir güvenlik yongası olduğunu söyleyebiliriz.

Şaşırtıcı bir şekilde AMD, en son güvenlik özelliklerini Windows’a getirmek için Intel ve Qualcomm’u geride bırakarak Pluton özellikli bir CPU’ya sahip ilk şirket oldu. Pluton, bilgisayarları tehlikeye atmak ve yeni saldırı vektörlerini engellemek için yaygın olarak kullanılan benzersiz bir sistemdir.

AMD CEO’su Lisa Su, bugün bir CES 2022 basın toplantısında konuyla ilgili şunları söyledi:

Ryzen 6000 serisi, Microsoft Pluton güvenlik işlemcisini entegre eden ilk PC işlemcileri olacak. Microsoft ile birlikte geliştirme çalışmalarımız, dizüstü bilgisayarlardaki tüm saldırı vektörlerini ortadan kaldırarak sistem kimlik bilgileri, kullanıcı kimlikleri, şifreleme anahtarları ve kişisel bilgiler gibi kritik verileri daha iyi koruyor.

AMD yeni ekran kartıyla RTX 3070 Max’i geçti

Microsoft’un benzer önlemleri Windows kullanan bilgisayarları getirmeye çalışmak için öğrenimlerini fiziksel saldırı korumasına sahip Xbox’tan aldığı biliniyor. Pluton ise doğrudan CPU’da pişirilen Güvenilir Bilgi İşlem Modülünün (TPM) bir evrimi olarak karşımıza çıkmakta ve AMD’nin dizüstü bilgisayarlardaki yeni Ryzen 6000 serisi işlemcilerinde yer alıyor. Şirket bu yeni çiplerle, %69’a kadar daha hızlı video düzenleme, 3D oluşturma performansının iki katından fazla ve 1080p oyun performansının iki katına kadar çıkma sözü veriyor.

AMD, Ryzen 7000 serisinin çıkış tarihini açıkladı

AMD, yeni nesil masaüstü yongasını CES 2022’de tanıtırken, CEO’su Lisa Su, bir sonraki Zen4 mimarisine sahip yeni 5nm sürecini temel alan Ryzen 7000 yongasının yılın ikinci yarısında satışa sunulacağını duyurdu. 2022. Nesil Yongalar AMD` Bu, LGA tasarımına dönüştürülmüş yeni bir AM5 soketi ile donatılacak. Bu, yongayı anakarta bağlamak için kullanılan pinlerin, şirketin geçmişte kullandığı mevcut PGA tasarımı değil, anakart üzerinde olduğu yerdir. Aynı zamanda PCIe Gen 5 ve DDR5’i de destekler ve Intel’in masaüstü bilgisayarlar için yakın zamanda piyasaya sürdüğü 12. baskı, AMD’nin yaklaşmakta olan donanımını destekleyecektir. Bu, 4. nesil Alder Lake yongaları ile uyumlu olmasını sağlayacaktır.

Ayrıca mevcut AM4 soğutucunun teknolojik değişikliklere rağmen yeni AM5 soketi ile çalışmaya devam edeceği söyleniyor. Tabii ki, şirket şu ana kadar çok fazla detay yapmadı. Bu nedenle AMD’nin bu yıl içinde yeni bir çipi resmi olarak duyurmasını bekleyeceğiz.

AMD

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir