AMD hisse senetleri, yatırımcıların  Perşembe günü  şirketin hayal kırıklığı yaratan üçüncü çeyrek sonuçları nedeniyle yüzde 13,9 düştü.

Yonga üreticisi perşembe günü üçüncü çeyrek için satış tahminini düşürdü ve kişisel bilgisayar pazarında ve tedarik zinciri sorunlarında beklenenden daha büyük bir düşüşü suçladı.

AMD Ryzen işlemcili LG Ultra bilgisayarlar tanıtıldı

AMD, “düşük işlemci sevkiyatları” sayesinde yaklaşık 5,6 milyar dolarlık ön çeyrek gelir bekliyor. Bu, daha önce çeyrek için gelir beklentilerinin orta noktası olarak tahmin ettiği 6.7 milyar doların 1 milyar dolardan fazla altında. Şirket ayrıca, GAAP dışı brüt marjının %50 civarında gelmesinin beklendiğini, daha önce bu oranın ise %54′e yakın olduğunu söyledi.

AMD’deki düşüş yüksek oldu!

Piper Sandler, Stifel, KeyBanc Capital Markets ve Mizuho Securities de dahil olmak üzere birçok firma, Cuma günü müşterilere notlarında AMD için fiyat hedeflerini düşürdü, ancak bunların her biri bir satın alma notunu korudu.

Intel gibi diğer yonga üreticilerinin hisseleri ve Nvidia zayıf PC talebi ve tedarik zinciri sorunları diğer yarı iletken oyuncular üzerinde baskı oluşturabileceğinden, sırasıyla %5 ve %8′den fazla düşüş yaşadı.

Bernstein’dan Stacy Rasgon, AMD’nin üçüncü çeyrek kesintisinin pazarın beklediğinden daha derin olduğunu söylüyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu düşüş AMD’yi nasıl etkileyecek? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir