LG, LG Ultra PC adını verdiği yeni serisi tanıtmaya başladı. 14 inç ve 16 inçlik iki yeni iddialı model, serinin ilk üyeleri oldu.

LG’nin AMD Ryzen işlemcilerle desteklediği yeni modelleri resmi olarak tanıtıldı. Avrupa’da piyasaya sürülen modeller, LG Ultra PC serisi olarak tanıtıldı. Serinin ilk üyelerinin birisi 14 inç ekran boyutuna sahip olurken bir diğerinin ekran boyutu 16 inç oldu. 16:10 IPS panellerin kullanıldığı bilgisayarlarda incelik ve hafiflik ön plana alınmış durumda.

Yeni LG Ultra bilgisayarların özellikleri neler?

LG Ultra PC 14U70Q ve LG Ultra PC 16U70Q modellerinin her ikisinde de mat bir yüzey tercih edilmiş durumda. Ryzen işlemcilerden performans alacak modellerde iki farklı seçenek bulunuyor. Satın almadan önce Ryzen 5 5625U ve Ryzen 7 5825U seçeneklerinden birisini tercih edebilecek olan kullanıcılar böylece beklentilerine uygun bir model belirleyebilecek. 72Wh pil ile 21 saate kadar kullanım sağlayacak olan modeller böylece uzun süreli mobil kullanımlar için de ideal.

Bilgisayar arasında küçük de olsa bazı farklar bulunuyor. Öyle ki Ultra PC 14U70Q 300 nit parlaklık sunarken, 16 inçlik model 250 nit ile bu oranı zirveye taşıyor. Her iki bilgisayar da 1.200 piksel çözünürlüğü destekliyor ve 16 GB LPDDR4X çift kanallı RAM kullanıyor. 1 TB’a kadar depolama alanı seçenekleri, HDMI, USB-A ve USB-C bağlantı noktaları cihazlarda diğer öne çıkan özellikler.

Modeller bu ay itibariyle Avrupa’daki tüm noktalarda satışa çıkacak. 14 inçlik model için 1204 dolar, 16 inçlik model için ise 1404 dolarlık bir etiket fiyatı belirlenmiş durumda.

LG
Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir