AMD, 2022’nin ilk çeyreği için 5,9 milyar dolar gelir, %48 brüt kar marjı, 951 milyon dolar işletme geliri, %16 işletme marjı ve 786 milyon dolar net gelir açıkladı.

AMD ve Intel arasındaki rekabet devam ediyor. Son yıllarda büyük bir ivme yakalayan ve fabrikada liderliği ele geçiren kırmızı ekip, buna bağlı olarak satışlarını artırmayı başardı. Son olarak şirket, 2022 için ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı.

AMD, Mali Tablolarda Düşüşe Geçti

Böylece, AMD’nin 2022’nin ilk çeyreği için net geliri, geçen yıl 555 milyon dolar ve bir önceki çeyrekte 974 milyon dolara kıyasla 786 milyon dolar oldu. Yıldan yıla artış, esas olarak faaliyet kârındaki artışa bağlanıyor. İşte detaylar;

AMD gelir rekoru kırdı!

Xilinx hariç AMD, 14 Şubat 2022’de sona eren Xilinx satın alımından elde edilen kısmi üç aylık sonuçlar da dahil olmak üzere, 2022’nin ilk çeyreğine ilişkin sonuçlarda 5,3 milyar dolarlık rekor bir üç aylık gelir elde etti.

AMD, yarı iletken tarihindeki en büyük satın alma işlemini Xilinx’i satın alarak tamamlayarak endüstri lideri yüksek performanslı bir uyarlanabilir bilgi işlem şirketi yarattı. AMD Başkanı ve CEO’su Dr. Lisa Su konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

İlk çeyrek, rekor gelir elde ettiğimiz ve stratejik Xilinx satın alımını tamamladığımız için AMD’yi dönüştürme yolculuğumuzda önemli bir dönüm noktası oldu. İşletmelerimizin her biri, EPYC sunucu işlemci gelirinin üst üste üçüncü çeyrekte iki katından fazla artmasının öncülüğünde, yıldan yıla önemli bir çift haneli yüzdeyle büyüdü.

AMD’nin daha yüksek organik büyümesini ve büyüyen Xilinx işinin eklenmesini yansıtan artan tam yıl rehberliğimiz sayesinde, liderlik ürünlerimize yönelik talep güçlü kalmaya devam ediyor

Xilinx’den sonra Pensando’yu da satın aldı

Xilinx’in Pensando’yu satın almasının ardından AMD, programlanabilir işlemciler üreten ve yazılım platformu hizmetleri sunan bir girişim olan Pensando’yu ilk çeyrekte yaklaşık 1,9 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardığını da duyurdu.

Pensando hizmet platformu, AMD’nin veri merkezi ürünleri paketini, yüksek performanslı bir veri merkezi işleme birimini (DPU) ve şu anda Goldman Sachs, IBM Cloud, Microsoft Azure ve Oracle dahil olmak üzere bulut müşterileri ve şirketleri arasında dağıtılan yazılımları içerir.

AMD, teknik bilgi işlem iş yükleri, endüstrinin en büyük L3 önbelleği ve son teknoloji güvenlik özellikleri için endüstri lideri performans sunan AMD 3D V-Cache™ teknolojisi ile üçüncü çeyreğini de duyurdu. Ayrıca, ikinci nesil AMD EPYC işlemcilerin genel kullanılabilirliğini de duyurdu.

Yine ilk çeyrekte, AMD bulut müşterileri, günümüzün en kritik iş yükleri için güçlü performans sağlayan 465 bulut sunucusuyla AMD EPYC işlemci tabanlı hizmetlerini genişletmeye devam etti. Ve görünüşe göre şirketin bu çalışmaları meyvesini vermeye başladı.

Peki siz AMD’nin bu başarısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

AMD

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir