AMD web sitesinin Intel Alder Lake serisi ile rekabet edecek yeni işlemcileri tanıtmasını bekliyorduk, nihayet tarih verildi.

AMD, Intel’in Alder Lake mimarisi işlemcilerini piyasaya sürmesinden bu yana zor zamanlar geçirdi. 12. nesil Intel işlemcilerinin, AMD tarafında performans olarak tam olarak bir karşılığının olmamasından dolayı müşteri kitlesini Intel almaya itiyordu.

AMD yeni güncellemeyle Ryzen sistemlerindeki Windows sorunlarını çözmeyi hedefliyor

AMD’nin Zen 4 mimarisini yayınladığı düşünülürse aradan çok zaman geçtiği için destek paketi kesinlikle olacaktır. Bu konuyla ilgili olarak daha önce sizlere aktardığımız iddialar güçleniyor çünkü şirketten ilk kez bir tanıtım tarihi açıklaması geldi.

AMD yeni işlemcilerini tanıtacak

15 Mart, Intel’in 12. yıl dönümü. Mevcut nesil işlemcileri mevcut AMD işlemcilerle karşılaştırmaya çalıştığımızda doğru cevabı alamıyoruz. Rakip olarak gördüğümüz işlemci performans olarak geride kalıyor. AMD şu anda Zen 4 mimarisini sunmasa da şirket bu sorunu çözmeye kararlı. Şirketen gelen resmi açıklamaya göre, yeni işlemcilerin tanıtılacağı etkinlik 15 Mart’ta gerçekleşecek.

Tanıtılacak işlemcilerin Ryzen 7 5700X, Ryzen 5 5600, Ryzen 5 5500, Ryzen 5 4600G, Ryzen 5 4500 ve Ryzen 3 4100 olduğuna dair güçlü iddialar var. Bu işlemciler, Intel’in Alder Lake ile kurduğu yeni tahtı sallamaya geliyor. Tüm bu işlemciler Zen 3 mimarisini kullandığı için şu anda Zen 4’e geçiş söz konusu değil. Yaşanabilecek performans kazanımları, Intel Alder Lake mimari tesisindeki ölçeklerle dengeleniyor.

15 Mart’ta piyasaya sürülecek olan bu işlemcilerin 4 Nisan’da satışa çıkması bekleniyor. Bir süre sonra büyük ihtimalle çoğu ülkemizde stoklara girecek. PC oluşturmanın her zamankinden daha zor olduğu günümüzde, AMD’nin piyasadaki yeni dalgası yeni sistem kurucular için iyi olacak.

Peki siz AMD’nin yeni tanıtacağı işlemciler hakkında ne düşünüyorsunuz? Bilgisayarınızda kullandığınız işlemci hangisi? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

AMD

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir