9 1632896586

Oyuncular ise sosyal medya platformlar üzerinde oyunun bu durumuna tepkilerini göstererek karşı karşıya kaldıkları bekleme sürelerinden söz etti. Birçok oyuncu sosyal medya platformlarını kısa bir süre içerisinde, 10 binlerce kişi sırası gösteren ekran görüntüleri paylaşıldı. New World oyunu ile ilgili olan bilgileri toplayan resmi olmayan internet sitesi ise bu uzun bekleme sürelerinin bazı sunucular adına 212 saate kadar çıkabileceğini dile getirdi. Merak edenler için ise bu süre 1 haftadan da fazla ediyor. Bu hesaplamalar sırasında her oyuncunun sırada beklemeye devam edeceği durumlar için hesaplansa da yine hala buna benzer sunucu sorunlarının yaşanıyor olması hiç de zevk veren bir durum değildir.  New World resmi internet sitesi üzerinden konu ile ilgili olarak bir mesaj paylaştı. Mesaj içerisinde özetle şu bilgiler yer alıyor; 

“Bazı oyuncuların uzun süren sıraları deneyimlediğini anlamış bulunmaktayız ve bu sorunun çözümünü bulabilmek için çok sıkı çalışıyoruz,”

“Ek sunucular koymaya devam ediyoruz ve değişikliklerin testleri tamamlandıktan sonra hali hazırdaki sunucu kapasitemizi arttıracağız.”

Amazon aynı zamanda gelecek iki hafta içerisinde oyuncuların sunucu değişikliklerini ücretsiz olarak yapabileceğini dile getirdi. Diğer çevrimiçi olan oyunlarda sunucu değişikliği işlemleri yapmak adına küçük komisyonlar alınabilir. MMO oyunları arasında sunucuların gelen talebi karşılayamaması ile ilgili başarılı olmaması şaşırtıcı bir durumdan daha da öteye geçti. Bu yılın ilk aylarında Final Fantasy XIV oyunun çıkışının ardından benzer sorunlarla gündeme geldi. Söz konusu bu oyunun yapımcısı Naoki Yoshida oyunculardan özür dilemişti. Buna rağmen  Amazon gibi yüksek ücretli bir altyapı, oldukça güçlü sunuculara ve sınırsız miktarda kaynağa sahip olan bir şirketten çok daha fazlası bekleniyor. 

Amazon tarafından geliştirilen yeni MMO oyunu New World’ün sunucuları oyuncu sayısının artmasıyla çeşitli sorunlar yaratıyor. Oyunu oynamak isteyen oyuncular, uzun sıralarda saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Durumdan şikayetçi olan oyuncular ise oyunu negatif eleştirilerin yer aldığı yorumlar yaptı. 

Amazon’un yeni büyük çoklu oyunculu oyunu New World bugün itibariyle oyuncuların beğenisine sunuldu. Açıldığı günden bu yana kısa süre içerisinde de anlık olarak 700,000 gibi devasa oyuncu sayısına sahip oldu. Twitch üzerinden de 1 milyona yakın kişi oyunun yayınlarını takip etmeye devam ediyor. Çevrimiçi perakende satışının yanı sıra web platformlarında da sunan Amazon, yine de sunuculardan kaynaklanan problemler ile başa çıkamadı. Buna karşılık oyuncular sadece oyuna girmek için saatlerce sıra beklemek zorunda kaldılar.  Amazon, 2000 oyuncuya kadar aynı anda giriş yapılabilen sunuculardan 233 tanesi New Word oyunu için ayrıldı. Bu da yaklaşık olarak 466,000 oyuncunun aynı anda sorunsuz bir şekilde oyuna dahil olması anlamına geliyordu. Fakat yeni oyuna gösterilen ilgi sebebiyle planlanan bu rakamın üzerine çıkılmış durumdadır. Bu durumun yaşanması da oyun sunucularının aşırı zorlanmasına sebep oldu. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir