Amazon kurucusu Jeff Bezos, şirketteki bazı hisselerini zaman içinde satma kararı aldığını duyurdu. İşte detayları haberimizde sizler için derledik.

Dünyanın en değerli şirketleri arasında gösterilen Amazon’un başarılı kurucusu olan Jeff Bezos, verdiği röpörtajda sahibi olduğu şirket hisselerinin 8.6 milyar dolarlık bir kısmını 2025 yılına kadar elden çıkaracağını söyledi. Bezos’un büyük karlar açıklamaya devam eden şirketin hisselerini satma kararı, teknoloji dünyasında şaşkınlıkla ve ilgiyle karşılandı.

Peki Amazon Kurucusu Yeni İdealler Peşinde Mi?

Özellikle pandemi döneminde insanların eve kapanmasıyla birlikte kazançlarını katlayan Amazon şirketi, alışverişin yanında yapay zeka ve bilgi işlem sistemleri gibi sektörlere girerek gücüne güç kattığını görüyoruz. Şirketinin bu gücü sayesinde tam tamına 197 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 2. insanı olarak gösterilen Bezos’un, böyle bir hamleyi neden yaptığı ise merak ediliyor. Bazı iddialara göre, ünlü iş insanı Blue Origin isimli uzay girişimi için nakit paraya ihtiyaç duymakta.

Amazon kurucusu Jeff Bezos, şirketteki bazı hisselerini zaman içinde satma kararı aldığını duyurdu. İşte detayları haberimizde sizler için derledik.

Jeff Bezos’un 1994 yılında bir kitap dükkanı olarak kurduğu Amazon şirketi, günümüzün en önemli şirketlerinden biri haline gelmiş oldu. Sattığı ürünlerle neredeyse herkesin hayatında yer eden markanın sıradaki planı teknoloji çevresi tarafından merak ediliyor.

Bezos’un 2021 yılında şirketteki CEO koltuğundan ayrıldıktan sonra bir kısım hissesini elden çıkarmaya başlaması da bu uzun dönemli planın bir parçası olabilir düşüncelerini ortaya koyuyor. Amazon’un özellikle yapay zeka alanında devasa yatırımlar yaptığını bilmekteyiz. Jeff Bezoz’un elindeki paralarla ne yapacağı gündemini koruyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir